Miesten kotiavaus lauantaina Suurhallissa

seuraavaksilasb_oilers

LASBin miesten edustusjoukkue esiintyy ensimmäisen kerran kotiyleisölleen liigajoukkueena, kun se kohtaa viime kevään hopeamitalisti Esport Oilersin Lahden Suurhallissa lauantaina. Avauskierroksella Oilers voitti SPV:n kotonaan ja LASB kärsi niukan maalin tappion mestari Classicin vieraana.

Oilers uudistui jonkun verran kesän aikana. Akseli Ahtiainen siirtyi sivuun päävalmentajan paikalta ja tilalle nousi tähän asti lähinnä kakkosvalmentajan pestejä hoidellut Petri Huttunen. Pelaajalistalta merkittävimpinä miinuksina voi mainita Markus OlkkosenMarkus BollströminPatrick Wardin ja Matias Kaartisen puuttumisen. Toisaalta joukkue sai pidettyä avainpelaajiaan ja vahvisti rivejään mm. maajoukkuepuolustaja Risto Tölliköllä, joten kyllä ”öljymiehillä” tänäkin vuonna iskukykyinen joukkue on. Perttu Pajukosken ja Oscar Hännisen tämänhetkinen pelikunto on toistaiseksi vielä pieni kysymysmerkki, sillä molemmilla on takana vaikea loukkantumisten sävyttämä kesä.

Oilersin harjoitusottelut sujuivat tahmeasti, mutta liiga-avauksesta joukkue nappasi voiton. SPV:n kaadossa kunnostautui erityisesti espoolaisten ykköskenttä, joka teki joukkueen viidestä maalista kolme. Paljon kehuttu Joonas Kaltiainen nappasi avausottelussa 25 koppia.

Suomen salibandyraamattu Pääkallo rankkasi kausiennakossaan Oilersin runkosarjan sijalle neljä.

LASB harjoitteli perjantaina Hakkalassa, jossa ohjelmassa oli Oilersin pelin tutkimista videolta, ketjupalaveria ja harjoitukset. Keskiviikon pettymys oli pyyhitty pois mielestä ja ajatukset käännetty kotiavaukseen.

– On hienoa palata Suurhalliin, korkata hallin ensimmäinen liigapeli ja nähdä omia faneja, vaikka niitä jo Tampereellakin oli sankoin joukoin. Meillä oli kelpo startti Classicia vastaan ja siitä pitää jatkaa lauantaina, tuumasi LASBin valmentaja Petri Kemppainen perjantaina.

Oranssien tekemisessä on näkynyt ennen kaikkea se, että se on päässyt harjoittelemaan muutaman viikon vakiintuneilla ketjukoostumuksilla. Peli on alkanut loksahtelemaan paikalleen ja rikkonainen syksy on historiaa.

– Meillä oli ehjä 60- minuuttinen keskiviikkona ja sitä pelin pitää olla myös nyt. Oilers ei ole välttämättä yhtä taitava joukkue kuin Classic, mutta liike ja fyysisyys ovat sarjan eliittiä. Odotan vauhdikasta ottelua, jossa Oilers tulee haastamaan meitä karvauksellaan. Kääntöpeli ja viimeistely kuntoon, niin me olemme vahvoilla, Kemppainen jatkoi.

Oilers- ottelu on paitsi LASBin ensimmäinen kotiottelu salibandyliigassa, myös Mikael Järven 500. runkosarjaottelu. Metsuri Järven lisäksi ennen ottelua muistetaan myös viime kaudella vuoden poikapelaajaksi palkittua Rasmus Kainulaista. Todellinen juhlapäivä tiedossa siis!

LASB – Esport Oilers Lahden Suurhallissa lauantaina 24.9. klo 17

Liput: Aikuiset 12€, opiskelijat 10€, lapset 7-15v 5€

Lipunmyynti avataan klo 16, käteismaksu

Ennakkoliput Lippuagentista

Ottelun tarjoaa:

logouponor