LASB ja Oilers jakoivat pisteet juhlaottelussa

tuloskuvalasb-oilers

LASB ja Espoon Oilers kohtasivat miesten salibandyliigan ottelussa Lahden Suurhallissa lauantaina. Päivä jää monella tapaa suomalaisen salibandyn historiaan, eikä itse ottelukaan jättänyt kylmäksi. Tasaisen ja jännittävän taistelun jälkeen sarjapisteet jaettiin lukemin 5-5ja. (3-1, 0-1, 2-3, 0-0)

Ennen kuin kautta aikain ensimmäinen Lahdessa pelattu liigaottelu iskettiin käyntiin saivat 740 katsomoon saapunutta silmäparia todistaa todellisen lajilegendan, Mikael Järven, muistamista 500. salibandyliigan runkosarjaottelun johdosta. Samassa yhteydessä palkittiin myös Rasmus Kainulainen vuoden 2015-2016 poikapelaajana, joten voidaan varsin oikeutetusti todeta, että LASB marssitti valokeilaan sekä ison siivun lajihistoriaa myös ison siivun lajin tulevaisuutta.

Ja sankarit suoriutuivat itse ottelustakin kiitettävin arvosanoin. Järvi teki ”Metsuri-hat trickin” jo ottelun avauserässä, kun ensin mies todisti Oilersin 0-1 johto-osumaa jäähyaitiosta, tarjoili maukkaan passin Heikki Hätöselle LASBin 1-1 maaliin ja kiskaisi alivoimalla kotijoukkueen jo 3-1 johtoon. Nuoremman polven taikatemppuilua nähtiin puolestaan oranssien 2-1 maalissa, jossa Rasmus Kainulainen taituroi pallon pikkuveli Justuksen lapaan ja tämä laukoi tarkasti uransa ensimmäisen liigamaalin.

Toisessa erässä Oilers paransi huomattavasti ja otti pallon hallinnan itselleen. Se ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut kuin kertaalleen, joten päätöserään lähdettiin jännittävistä 3-2 lukemista.

Kolmas erä alkoi LASB- ylivoimalla, eikä se jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Ottelussa tehot 1+1 sekä kultaisen Veikkaus- mitalin ansainnut Tino Nivala löysi Matti Korhosen maalin kulmalta ja tämä löi ilmasta pallon ohi Oilers- vahti Tommi Kekkosen. Oilers kiipesi kuitenkin väkisin tasoihin, kun ensin Sylvester Raikamo onnistui ylivoimalla ja hattutempun tehtaillut Casper Pfitzner viisi minuuttia myöhemmin. Ajassa 50.50 Nivala siirsi kotijoukkueen 5-4 johtoon Oilers- puolustuksen lahjoitettua pallon ”svigulin” lapaan, mutta loppuun asti kotijoukkueen johto ei kestänyt. Ajassa 54.17 Raikamo viimeisteli illan toisensa ja ottelun viimeisen osuman.

LASBille ei ollut tarjolla helppoa sarjan avausta, mutta se suoriutui siitä hyvin. Loppuun asti tasainen, vaikkakin maalin tappioon päättynyt ottelu keskiviikkona halitsevan mestarin vieraana ja nyt pistejako viime kevään finaalijoukkueen kanssa ovat hyvä osoitus siitä, että joukkue pelaa oikeassa sarjassa. Seuraava koetus on edessä heti maanantaina, kun joukkue vierailee Raholassa vahvistuneen ja kotivoitolla aloittaneen Nokian KrP:n vieraana.

Ottelun tilastot

Etelä-Suomen Sanomien uutinen

Pääkallon otteluraportti

Yle: Mikael Järvi historiallisille otteluluvuille – sarjanousijalle myös ensimmäinen liigapiste

Helsingin Sanomat: Mikael Järvi pelasi 500. ottelunsa

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=L2-5wi2wq3Y” ] [gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=46VnyMGE6x0″ ]