M1: Nokian KrP – LASB maanantaina Raholassa

seuraavaksikrp_lasb

LASBin miesten edustusjoukkue jatkaa liigapelejään maanantaina, kun se kohtaa Nokian KrP:n Raholassa. Joukkueet ovat toisilleen varsin tutut, sillä ne pelasivat ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua, jotka molemmat päättyivät näätälauman juhliin.

Nokian KrP:stä pitää heti alkuun sanoa, että joukkue näyttää pirteimmältä vuosiin. Nuorten maajoukkueprojekteissa vahvasti mukana oleva päävalmentaja Heikki Luukkonen on saanut käsiinsä pitkiin aikoihin sellaisen joukkueen, jolla on aidosti mahdollisuus päästä aina pudotuspeleihin asti.

KrP voitti sarja-avauksessaan paikallisvastustaja Kooveen lukemin 4-2. Tehot jakautuivat tasaisesti kolmen ketjun kesken, mutta ainakin LASBia vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa ykkösen laituripari Henri JohanssonJere Oksanen vakuutti. Toisaalta myös nestoriosasto vaikuttaa hyvältä, sillä Tommi Merton ja Ilkka Mäkipään tossu kulkee vielä kohtalaisesti ja pelisilmä sitäkin paremmin. Santtu Pohjonen maalin suulla on parhaimmillaan loistava, joten nokialaisten pullat vaikuttavat olevan hyvin uunissa.

LASB kohtasi heti sarjan alussa kaksi ennakolta kärkeen kaavailtua joukkuetta. Keskiviikon sarja-avaus Classicin vieraana ei tuonut pisteitä, mutta näytti, että oranssit kuuluvat salibandyliigaan. Lauantaina Lahden Suurhallissa pistepussiin tipahti sarjan avauspiste, kun joukkue taisteli Esport Oilersin kanssa tasapelin. Niin Classic- kuin Oilers- otteluissakin LASB joutui ajoittain vetäytymään kuoreensa, mutta maanantaina tarina on toinen. KrP on hyvä joukkue kääntämään peliä, joten luvassa on myös LASBin pallon hallintaa.

– Siinä se maanantain haaste varmasti onkin, että miten onnistumme omassa avauspelissämme nyt, kun vastaan tulee aika paljonkin erilainen joukkue kuin nämä kaksi ensimmäistä, jutteli LASB- valmentaja Kalle Tyrkäs lauantain Oilers- ottelun jälkeen.

LASBin paras pistemies tähän mennessä on ollut Mikael Järvi. Metsurilla on nyt flanellipaidan rintataskussa tehot 2+1=3, jotka oikeuttavat Tupla- pelaajan titteliin. Kolmessa tehopisteessä ovat myös lauantaina ensimmäiset liigamaalinsa kihauttaneet Tino Nivala ja Justus Kainulainen. Maaliin valmennus heittää Pasi Järvisen, joka on ollut alkukauden otteluissa hyvä ja omien sanojensa mukaan ”onnistunut aina hyvin vanhoja seurojansa vastaan.”

Nokian KrP – LASB Raholassa maanantaina 26.9. klo 18.30