Nokian KrP jatkaa tappioitta – LASBin avausvoitto antaa odottaa itseään

tuloskuvakrp-lasb

LASB ja Nokian KrP kohtasivat kolmannen kerran tänä syksynä, mutta ensimmäistä kertaa tositarkoituksella, kun illan ainoa salibandyliigan ottelu pelattiin Raholassa. Tiiviisti matalalla puolustanut ja erittäin hyvin peliä kääntänyt kotijoukkue oli vahvempi lukemin 7-4 (2-1,3-1,2-2).

Illan isäntä Tommi Merto aloitti tahtipuikon heiluttamisen heti ottelun toisessa vaihdossa ja siirsi näädät 1-0 johtoon. LASB tasoitti ajassa 6.00 kun Julius Aaltonen oli terävänä Justus Kainulaisen laukauksen paluupallossa ja siirsi pallon ohi erittäin hyvin koko illan torjuneen Santtu Pohjosen. KrP:n erän toinen maali syntyi kulmavaparin jälkitilanteesta. LASB pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalle, mutta ei onnistunut lisäämään maalisaldoaan.

Toinen erä alkoi täsmälleen samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin, sillä kotijoukkue osui heti erän alussa ja karkasi kahden maalin päähän. Matti Korhonen yllätti Pohjosen ajassa 26.06 3-2 kavennusmaalilla maalin etukulmaan, mutta vain 40 sekuntia myöhemmin pallo oli jälleen Pasi Järvisen selän takana. Maalia edelsi harmittava tuomarivirhe, jonka tuomaripari miehekkäästi myönsi. Kun vielä Henri Johansson vei KrP:n 5-2 johtoon toisessa erässä, jäi LASBille kolmanteen melkoisesti työsarkaa.

Eikä alkanut kolmas eräkään ruusuisesti. Rahola kohahti jälleen vain minuutin pelin jälkeen, kun Ville Kangasmäki siirsi nokialaiset 6-2 johtoon käännön päätteeksi. Tilanne sai alkunsa Justus Kainulaisen tolppaan kilahtaneesta laukauksesta. Erä oli loppua kohden yhä enemmän LASBin hallintaa, mutta se ei onnistunut rikkomaan KrP:n tiukkaa puolustusta edes kahdesti erässä tarjoutuneella ylivoimalla. 6-3 kavennus syntyi ajassa 54.16 Heikki Hätösen ja 6-4 kavennus ajassa 55.18 Tino Nivalan toimesta, mutta sen lähemmäksi LASB ei päässyt. Loppulukemat 7-4 viimeisteli tyhjään maaliin ottelun parhaana palkittu Merto.

Vastustajan nestoriosasto oli tänään liekeissä. Ilkka Mäkipää raastoi tehot 2+1 kuten Mertokin. Pohjoselle KrP- maalissa kirjattiin 29 torjuntaa.

LASB palaa keskiviikkona harjoituksiin tiukan kolmen ottelun rupeaman jälkeen ja pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Lahden Suurhallissa, kun se saa vastaansa jyväskyläläisen Happeen.