LASB kohtaa kovavireisen Indiansin sunnuntaina

seuraavaksilasb_indians

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina Lahden Suurhallissa, kun LASB kohtaa ennakko-odotuksiin nähden nappiin kauden aloittaneen Indiansin. Hyvästä alusta huolimatta molemmat joukkueet tulevat otteluun kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan.

Indiansilta ei suoraan sanottuna odotettu kummallisia ennen kauden alkua. Joukkue menetti ykköspuolustaja Tuomas Mustosen Seinäjoelle ja kun Eino Pesu sekä Markkolan veljekset Joel ja Markus loikkasivat kaiken kukkuraksi Oilersin riveihin, jäi päävalmentaja Stefan Korhoselle paljon paikattavaa. Indiansin ehdottoman selkärangan Valtteri Kainulaisen varaan oli kuitenkin hyvä rakentaa. Kun valmennuksen pelitapaa toteuttamaan löytyy edellä mainitun lisäksi laatua Heikki IiskolanSanteri Toropaisen sekä Mikael Sieväsen muodossa ja puolustuksen takaa tasavahva maalivahtipari, on ”Heimo” onnistunut napsimaan seitsemästä pelaamastaan ottelusta kymmenen pistettä. Suoritusta voidaan pitää erinomaisena.

Indiansin pelitapa perustuu erittäin tiiviiseen ja matalaan puolustukseen sekä terävään ja suoraviivaiseen kääntöpeliin. Pelikirja ei ole todellakaan lajin uusinta uutta, mutta se miten Indians sitä toteuttaa, on paikoin hienoa katsottavaa. Erittäin tiiviin joukkueen voiman ovat saaneet tällä kaudella kokea mm. Oilers ja Nokian KrP.

LASB- leirissä harjoiteltiin viikolla pienessä epätietoisuudessa, kun ukkoja oli enemmänkin sairastuvalla. Viikonloppua kohden taudit kuitenkin helpottivat ja oranssit pääsevät tärkeään Indians- otteluun lähes parhaalla rosterillaan. Poissa ovat ainoastaan kauden alusta huilanut Atte Savolainen sekä koko lokakuun missannut Juuso Mutikainen. Hyvästä terveystilanteesta huolimatta valmennus päätti hieman sekoittaa joukkueen kokoonpanoja, joten pientä muutosta sunnuntaille on luvassa.

– Nooh, ei nyt mitään isoja muutoksia, Heikki Hätönen aloittaa todennäköisesti maalissa, virnuili valmentaja Kalle Tyrkäs lauantaina.

– Vastustaja on aloittanut sarjan hyvin, vaikka viime peleissä onkin vähän yskähdellyt. Ottelu on molemmille tärkeä, koska taistellaan varmasti samoista sijoista. Viime peleissä meillä on ollut vähän pakkopuristamista, mutta nyt palataan meidän perusajatukseen eli säbää tosissaan, mutta hymy huulilla, Tyrkäs jatkoi.

LASB on voittanut kahdeksasta ottelusta kaksi ja pelannut kerran tasan. Oranssien puolustukseksi on kuitenkin todettava, että se on kohdannut sarjan tämän hetken kuusi parasta joukkuetta, joista vain SPV on pystynyt horjuttamaan sarjanousijaa reilulla marginaalilla. Indians- ottelu ja sitä seuraavat kolme ottelua ovat LASBille todella tärkeät.

– Kyllä meillä on alkukausi mennyt ihan hyvin, vaikka pisteitä voisi enemmänkin olla. Ollaan pelattu tosi hyviä matseja kaikkia kärkijengejä vastaan ja joka äijä on nyt viimeistään tajunnut, että pystytään voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa, kunhan vaan keskitytään 110% siihen omaan juttuun ja tekemiseen. Itsellänikin alkukausi oli vähän vaikea sairastelun ja työkiireiden takia, mutta nyt ollaan menty selvästi eteenpäin, kertasi LASB- puolustaja Aki Syrjälä oranssien alkukautta.

– On todella hienoa päästä pelaamaan taas suurhalliin liigan parhaan kotiyleisön eteen. Joka pelissä on ollut huikea meininki!

Miten kovaluinen ja –laukauksinen Syrjälä sitten pysäyttää Indiansin?

– Niilläkin on tällä kaudella tosi nuori jengi kasassa. Todella nöyrä, nälkäinen ja kurinalaisesti puolustava joukkue sieltä tulee vastaan. He kääntävät peliä hyvin, joten sunnuntaina korostuu meidän hyvä kenttätasapaino ja huolellisuus pallolla, päätti Syrjälä.

LASB – Indians Lahden Suurhallissa sunnuntaina 30.10. klo 18

LASB tarjoaa Indians- otteluun kaikille LASBin junioripelaajille ilmaisen sisäänpääsyn!

Indiansin otteluennakko