Salballe voitto viihdyttävästä ottelusta

tuloskuvasalba-lasb

LASB päätti neljän ottelun viikon sunnuntaina Raumalla, kun se kohtasi oranssien kanssa play off oksasta kamppailevan Salban. Vauhdikas ja viihdyttävä ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 5-4 (3-2,1-0,1-2) voittoon.

LASB sai otteluun todellisen salama-alun kun se onnistui viimeistelyssä heti kahdessa ensimmäisessä vaihdossa. Heikki Hätönen hiljensi kauppiksen viidentoista sekunnin ja Justus Kainulainen 26 sekunnin kohdalla. Salba kuitenkin kampesi itsensä väkisin mukaan peliin. 1-2 kavennus syntyi ylivoimalla ajassa 6.44 Miikka Sokan toimiessa maalintekijänä ja tasoitus tasan viisi minuuttia myöhemmin. Ajassa 13.08 kotiyleisö sai lisää syytä riemuun, kun Jani Lehtoniemi yllätti Kaapo Kettusen kaukolaukauksella.

Toisessa erässä syntyi vain yksi osuma ja sen viimeisteli Salba, kun Niko Kaerlan kantti löysi tiensä LASB- maalin vasempaan alakulmaan. Molemmilla joukkueilla oli erässä runsaasti paikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kolmannessa erässä Salba tyytyi lähinnä ottamaan vastaan ja puolusti matalalta. LASB piti palloa, mutta peli ajautui turhan usein kulmiin, eikä palloa saatu sieltä riittävän hyville paikoille. Vieraiden pelissä näkyi jonkun sortin ahdistus ja maalin tekemisen tuska. Se onnistui ennen erän puoliväliä kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 4-3 Antti Sihlmanin patenttirankkarilla, mutta Salba kuittasi minuuttia myöhemmin. Matti Korhosen ajassa 55.42 laukoma 5-4 maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, vaikka LASB yritti ottelun lopun tasoitusta ilman maalivahtia.

LASBin tehomies tänään oli kaksi syöttöpistettä kerännyt kapteeni Henri Vilén. Kaapo Kettuselle kirjattiin 25 torjuntaa.

Salibandyliiga siirtyy nyt MM- kisatauolle ja palaa tositoimiin 15.12. LASB matkustaa tuolloin Turkuun TPS:n vieraaksi.