Suomen Cupissa tarjolla välieräpaikka

seuraavaksicup_nibacos_lasb

Arpa heitti Suomen cupin 7. kierroksen vastustajaksi kokkolalaisen Nibacosin, joten sinne pitkä tie vie. Joukkueen tavoite on kristallinkirkas – voitolla cupin välierään.

Nibacos on tiedotukselle tuiki tuntematon joukkue, mutta kaivetaan tulospalvelusta tietoa joukkueesta. Kokkolalaiset pelaavat Pohjanmaan kakkosdivarissa ja ovat aloittaneet kauden menestyksekkäästi. Se johtaa lohkoaan ainoana tappiottomana joukkueena ja jos ihmeitä ei tapahdu, niin myös selvittää tiensä kevään Divari- karsintoihin. Seitsemästä ottelusta on kasassa yhtä monta voittoa maalieron näyttäessä lukemaa +34. Nibacosin tehokkain pelaaja on ollut Tommi Tilus tehoin 7+10=17. Kaikkiaan neljä pelaajaa on yli kymmenen tehopisteen. Torjuntavastuun on kantanut yhtä ottelua lukuunottamatta Jan- Olov Backlund.

Nibacos on selvittänyt tiensä Suomen cupin kahdeksan parhaan joukkoon raivaamalla tieltään MLT:n, AC Hakin, O2-JKL:n ja viimeisimmäksi 14-2 murskavoitolla SB Naantalin.

Kokkolasta kantautuneiden tietojen mukaan ennakkolippuja on mennyt kaupaksi ja katsomoon odotetaan jopa kuuttasataa katsojaa.

LASB pelasi ensimmäisen ottelunsa MM- kisatauon jälkeen torstaina, kun se vieraili Turussa. TPS oli vahvempi lukemin 6-4 ja vei pisteet vahvan päätöserän ansiosta. Tällä kertaa edessä on varsin erilainen haaste ja varsin erilaiset lähtökohdat, koska vastustajasta on saatavilla tietoa hyvin rajallisesti.

– Vastustaja on tottunut voittamaan, joten meidän pitää päästä siinä mielessä nopeasti peliin sisään, eikä antaa yhtään siimaa. Nämä ovat klassisia yläkerran pelejä, pyöritteli varsin vaitonainen LASB- valmentaja Petri Kemppainen.

Mikä ikinä Kemppaisen kommentin punainen lanka onkaan, niin asetelma on klassinen. Alasarjajoukkue pääsee mittaamaan tasoaan kiihkeän kotiyleisön edessä, eikä tarjolla ole kuin voitettavaa. LASBin pitää puolestaan katkaista kotijoukkueen ja kotiyleisön hurmos ennen kuin se ehtii alkaakaan. Se kumpi onnistuu, jatkaa cupissa neljän parhaan joukkoon.

Suomen cupin 7. Kierroksen ottelu Nibacos – LASB Kokkolan Kampushallilla lauantaina 17.12. klo 17.

Tulospalvelu

Nibacosin ennakko