LASB jatkaa Suomen cupin välieriin

LASB raivasi tiensä Suomen cupin välieriin voittamalla Nibacosin jännittävien vaiheiden jälkeen Kokkolassa lukemin 4-5 (1-2,1-1,2-2). Liigajoukkueen vierailu kiinnosti, sillä yleisöä oli saapunut hienot 505 katsojaa.

Ottelu alkoi LASBin kannalta sähäkästi, kun se siirtyi johtoon pelin toisella minuutilla. Miikka Pentikäinen pääsi mielipaikalleen ja kanttasi pallon kauniisti Nibacos- maalin oikeaan etukulmaan Tino Nivalan toimiessa syöttäjänä. Kampushalli hiljeni toistamiseen ajassa 10.06, kun Roope Kainulainen vei vieraat 0-2 johtoon ylivoimalla. Myös Nibacos onnistui kertaalleen ylivoimalla, kun Jori Heikkilä kavensi ajassa 16.58.

Toisessa erässä nähtiin vain kaksi maalia, kun ensin Nivala pomputteli LASBin maalin edestä 1-3 johtoon ja Heikkilä piti kotijoukkueen mukana pelissä 2-3 kavennuksella ajassa 32.52.

Kotijoukkue tuli viimeiseen erään nälkäisenä ja tasoitti ottelun ajassa 43.54 Tuomas Tiluksen iskiessä pomppupallon maalin edestä ohi hienosti torjuneen Kaapo Kettusen. LASB näytti jo karkaavan Justus Kainulaisen kahden osuman turvin selvään voittoon, mutta Nibacos onnistui vielä kertaalleen ajassa 56.32. Se yritti lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua, vaikka hyvän kirin kehittikin.

LASB sai Kokkolasta sen, mitä se lähti sieltä hakemaankin, eli cupin välieräpaikan. Se täytyy sanoa, että Nibacos oli luonut hienon tapahtuman, joka ei häpeä pääsarjojenkaan vastaavia. Hattua täytyy nostaa myös joukkueelle, sillä se ei lähtenyt otteluun peruuttelemaan ja nöyristelemään vaan pelasi rohkeasti omaa peliään. Se saattaa kantaa ensi keväänä vielä pitkälle.

LASB vetäytyy nyt joulun viettoon ja palaa askiin perjantaina 30.12. kun Classic vierailee Lahden Suurhallissa.