LASB kohtaa EräViikingit Suomen cupin välierässä torstaina

Suomen cupin arpa ei ole ollut LASBille suotuisa, sillä kotiottelut ovat kiertäneet sen kaukaa. Aikalaistarinoiden mukaan edellinen cupin kotiottelu olisi pelattu kolmosdivarikausilla Ilvestä vastaan Hauholla, mutta kirjoitettua faktaa asiasta ei tähän hätään löytynyt. Torstaina tie vie Helsinkiin EräViikinkien vieraaksi.

Jos leikitellään ajatuksilla, niin vastakkain ovat ensimmäistä salibandykauttaan pelaavat seurat, jotka ovat nousseet kertalaakista salibandyliigaan ja selvittäneet ensimmäistä kertaa tiensä Suomen cupin välieriin. Näin asia ei tietenkään todellisuudessa ole, sillä toisensa kohtaavat kaksi fuusioseuraa. Myös ensimmäinen lause on vain osittain totta, sillä Lammin Salibandy ja Viikingit kohtasivat cupin välierässä LaSB:n kotikentällä vuosi sitten, vaikka ottelu olikin Viikinkien kotiottelu. Tuolloin Suurhalliin pakkautui upeat 1583 katsojaa, johon Mosahallissa ei torstaina ylletä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli tasainen vääntö, joka päättyi lopulta EräViikinkien 5-6 vierasvoittoon. Sen ottelun jälkeen Sinkkilänojassa on virrannut muutama litra vettä ja voimasuhteet sarjataulukossa selkiytyneet. EräViikingit pitää hallussaan sarjan ykköspaikkaa ja LASB löytyy sijalta 11. Tällä kertaa ei kuitenkaan pelata sarjapisteistä vaan cupin finaalipaikasta, vaikka sillä tuskin on juurikaan merkitystä itse ottelun kannalta.

EräViikinkien riveistä löytyy viisi tuoretta maailmanmestaria, joka jo sinällään kertoo joukkueen laadusta. Joukkueen kirkkaimpia tähtiä ovat sentterin paikalla luutiva Jani Kukkola, josta viimeinen havainto mestaruusjuhlien jälkeen on Instagram- päivitys Thaimaasta, maaliahne Miko Kailiala sekä kokemuksen myötä puolustajan tontille valahtanut Tero Tiitu. Joukkueen tulevaisuusosastoa edustavat mm. Roni Laasonen ja Tuomas Iiskola. Liigassa EräViikingit on tahkonnut ylivoimaisesti eniten maaleja – keskimäärin yli yhdeksän per ottelu.

Suomen Cupissa joukkue on esiintynyt kertaalleen, kun se kävi viime viikolla pyyhkimässä ÅIF:lla Sipoon Areenan mattoa lukemin 2-12.

LASB ei saanut vuoden 2016 viimeisestä ottelusta irti sitä mitä se siltä halusi. Classic oli Suurhallissa vahvempi ja vei pisteet selkein 6-13 lukemin. Se ottelu on pilkottu osiin, pureskeltu ja unohdettu. Oppi on otettu mukaan ja niitä lähdetään soveltamaan käytäntöön torstai- iltana.

– Meillä on ennen kaikkea hieno mahdollisuus haastaa ennakkosuosikki finaalipaikasta. Ei oltu Classic- pelissä hyviä pallolla ja sitä lähdetään parantamaan. Samoin meidän pitää olla huolellisempia omassa päässä, näki valmentaja Kalle Tyrkäs keskiviikon valmistavien harjoitusten jälkeen.

Valmennus muistutteli joukkuetta alkuvuoden ennakolta hankalista vastustajista. Varaa välivaihtoihin ei tämän kauden sarjapeleissä ole, eikä niihin ole varaa cupissakaan. Finaalipaikan saavuttaakseen joukkueen on onnistuttava täydellisesti.

– Meidän pitää pelata omaa peliä hyvällä itseluottamuksella. Pallo kun on meillä, niin silloin ollaan vahvoja. Isoa taistoa kaksinkamppailuihin ja maalipaikat pitää hyödyntää hyvällä prosentilla. Mutta tärkeintä on iloinen ja rento pelaaminen – silloin ollaan parhaimmillaan, jutteli kaiken salibandyssa voittanut Mikael Järvi.

Järvi on sivussa vielä muutamia viikkoja, joten SSV/Viikingit legendan ja vanhan seuran kohtaamista ei vielä nähdä. Myös Kaapo Kettunen ja Miikka Pentikäinen ovat poissa torstain kokoonpanosta sairastelusta johtuen.

Miesten Suomen cupin välierä EräViikingit – LASB Mosahallissa 5.1. klo 18.30

EräViikinkien ennakko