EräViikingit jatkaa cupin finaaliin

tuloskuvaerav-lasb

LASB tippui miehekkään taistelun jälkeen ulos Suomen cupista, kun se kärsi 6-3 (2-1,2-1,2-1) välierätappion EräViikingeille Helsingissä. Kentän hahmo oli kotijoukkueen Roni Laasonen 1+3 tehoilla.

Ottelun alku oli hyvin samantapainen kuin Classic- ottelun alku viime perjantaina. LASB loi hyviä maalipaikkoja, mutta ei saanut palloa millään ohi loistavasti torjuneen Santtu Strandbergin. Kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon, kun ensin Laasonen osui ylivoimalla ja Tommi Rosendahl ajassa 15.06. LASB kampesi mukaan peliin ajassa 16.36, kun Heikki Hätönen ohjasi pallon EräViikinki- maaliin Marko Juseliuksen istuessa kahden minuutin rangaistusta.

Toinen erä oli LASBilta ottelun heikoin ja hetken näytti jo siltä, että EräViikingit karkaa. Miko Kailiala kanttasi pallon maaliin ylivoimalla, kun ottelua oli pelattu reilu puoli tuntia. Tommi Aron kaukolaukaus yllätti Pasi Järvisen ajassa 33.40 ja siirsi kotijoukkueen jo 4-1 johtoon. LASB kuittasi Aron maalin kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa, kun Hätönen namutteli poikkarin Matti Korhosen lapaan, eikä Sysmän hurja erehtynyt.

LASB lähti kolmanteen erään kahden maalin takamatkalta, mutta erän kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi sen harmiksi kotijoukkue EräViikingit. Rasmus Kainulainen kavensi tilanteeksi 6-3 ajassa 55.34, mutta maalipuita lähemmäksi LASB ei lopussa enää päässyt, vaikka yritti kavennusta yli kolme minuuttia kuudella viittä vastaan.

– Mentiin eteenpäin edellisestä ottelusta ja täydellisellä onnistumisella olisi ollut hyvä mahdollisuus haastaa vastustaja loppuun asti. Tänään meistä ei ollut siihen, mutta kyllä me eteenpäin ollaan menty. Vuosi sitten saatiin selkäsauna Lahdessa vaikka pelattiin pelkästään Viikinkejä vastaan. Tänään roikuttiin mukana, vaikka pelattiin sekä Viikinkejä, että Erää vastaan, virnuili LASB- valmentaja Kalle Tyrkäs.

– Se täytyy kyllä vielä sanoa, että oli hienoa nähdä katsomossa paljon meidän kannattajia. Niitä oli tänään Mosalla lähes puolet yleisöstä, Tyrkäs kiitteli.

EräViikingit jatkaa cupin finaaliin, mutta LASBille täytyy nostaa hattua hyvästä tasonnostosta viikon takaisesta Classic- ottelusta. Seuraava mahdollisuus kääntää kurssi voitolliseksi on heti huomenna perjantaina, kun joukkue kohtaa Oilersin Espoossa. Ottelu alkaa Tapiolan urheiluhallilla klo 18.30 ja on katsottavissa IS-TV:n nettistriiminä.

Ottelun tilastot