LASB kohtaa EräViikingit Vantaalla sunnuntaina – kolmas kerta toden sanoo?

seuraavaksiERÄV_LASB

LASB ja EräViikingit kohtaavat kolmannen ja viimeisen kerran tällä kaudella, kun oranssit matkustavat Energia Areenalle helsinkiläisten vieraaksi. Niin salibandyliigan kuin Suomen cupinkin aiemmat tämän kauden keskinäiset kohtaamiset on vienyt EräViikingit.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lahden suurhallissa LASB piinasi EräViikinkejä tosissaan, mutta joutui taipumaan lopun kahdella maalilla lukemin 5-6. Tammikuun alussa pelattu Suomen cupin välierä oli selvempi peli ja sen EräViikingit vei lukemin 6-3. Kovin helppoa ei pisteiden ryöstäminen Energia Areenalta ole ollut, sillä siihen on pystynyt vain mestari Classic ja play offien kotiedussa tiukasti kiinni oleva TPS.

EräViikingit on sarjataulukossa toisena, viisi pistettä Classicia perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Se on pelannut 19 ottelua ja kerännyt niissä 32 sarjapistettä. EräViikingit on sarjan tehokkain joukkue, sillä se on viimeistellyt keskimäärin 8,8 maalia/ottelu. Omiin on mennyt keskimäärin 4,15 palloa per ottelu, joten myös puolustus on sarjan kärkipäätä.

EräViikinkien tehokkain tällä kaudella on ollut Twitterissä suurta huolta salibandyliigan tasoeroista kantanut Miko Kailiala, jolla on kasassa 41 tehopistettä (30+11).

LASBilla on ollut viimeisissä otteluissa vaikeaa. Joukkueen sisällä on sunnuntaisen M-Team- konttauksen jälkeen tehty rajusti töitä ja haettu uskoa kurssin kääntymiseen. Tavoitteena on löytää alkukauden taso, jolla LASB haastoi minkä tahansa sarjan joukkueen.

– Huomenna päästään taas mittaamaan joukkuetta yhtä kovimmista vastaan ja mikäs sen hienompaa. Lähdetään tekemään mahdollisimman ehjää 60- minuuttista. Pidetään focus omassa pelaamisessa, niin varmasti taistellaan voitosta. Pysytään siellä meidän ytimessä ja tullaan takaisin kaksi pistettä rikkaampina, ennakoi joukkueen kapteeni Henri Vilén.

Valmentaja Kalle Tyrkäs oli vähäsanaisempi, mutta yhtä toiveikas.

– Lähdetään pelaamaan oma hyvä peli. Puolustetaan hyvin ja käytetään omat paikat tehokkaasti hyödyksi.

Viime viikonloppuna puuttunut Justus Kainulainen palaa takaisin kokoonpanoon, samoin sunnuntaina sairastellut Julius Aaltonen. Ylirasitusoireista kärsivä Tino Nivala joutuu puolestaan huilaamaan ja on huonoimmassa tapauksessa sivussa koko loppukauden.

EräViikingit – LASB Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 12.2. klo 16