C1-poikien pelissä sarjatilaston Daavid ja Goljat kohtasivat

Sunnuntaina 26.2. Lammilla kohtasivat SM C1-poikien ottelussa LASB ja janakkalalainen SC Urbans. Vaikka kyseessä oli sarjataulukon viimeisenä olevan LASBin sekä piikkipaikalla paistattelevan SC Urbansin välinen kamppailu, antoivat oranssipaidat kotiottelussaan vahvan vastuksen. Tosin Urbans sai peliin hyvän lähdön kun ylivoimapyörityksensä viime sekunneilla sai siirryttyä 0-1 johtoon. LASB sai kuitenkin erän loppupuolella käännetty pelin itselleen ensin tasaviisikoin 1-1 ja sitten tuplaylivoimalla 5:llä 3:a vastaan 2-1. Enemmiltä rikkeiltäkään ei vältytty avauserässä sillä kotijoukkue LASBin pelaajat Veeti Parkkinen #70 sekä Miika Rinne #97 saivat 2 minuuttiset jotka jatkuivat vielä toisen erän alkuun.

Toinen erä alkoi LASBilla vahvasti puolustaen alivoimalla ja kun tilanne vakiintui tasaviisikkopelaamiseksi onnistui Santeri Rehula #11 Jesperi Kainulaisen #10 syötöstä viemään LASBin jo 3-1 johtoon. Mutta tarkasti pelannut Urbans onnistui muutaman minuutin kuluttua kuitenkin kaventamaan 3-2:een sekä Miika Rinteen #97 saatua helponoloisesti rankaistuksen vaarallisesta pelistä vielä tasoittamaan 3-3:een. Rinne sai vielä ikäänkuin kuitattua takaiskumaalin iskemällä Henry Munnen #21 syötöstä pallon Urbansin maaliin ja pelin 4-3 lukemiin. Mutta vain 5 sekuntia ehti kulua LASBin osumasta kun Urbans tasoitti 4-4:ään onnistuttuaan voittamaan aloituksen ja sivaltamaan vasemmasta laidasta pallon Aki Ainolan #1 selän taakse.

Kolmanteen erään LASB lähti terävästi ja jo 25 sekunnin kohdalla Henry Munne #21 vei jälleen kotijoukkueen 5-4 johtoon. Ottelu jatkui kuitenkin tasaväkisenä niin että kumpikin joukkue vuorollaan tasoitti jos toinen siirtyi johtoon. Ottelun kulminaatiopiste kuitenkin ajoittui noin 6 minuuttia ennen kolmannen erän loppua jolloin LASB kapteeninsa Miro-Pekka Hellstenin toimesta sai ylivoimalla tasoitettua pelin 6-6:een. Tällöin siis kumman tahansa mahdollisuudet pelin viemiseksi omiin nimiinsä näyttivät mahdollisilta. Kun täsmälleen 2 minuutin päästä LASBin tasoituksesta Urbans siirtyi 6-7 johtoon ei silloinkaan ollut peli vielä pelattu. Vaikka kotijoukkue yritti vielä noin 2 minuuttia ennen erän loppua aikalisällä saada strategiaansa iskukykyä ei maalinteko onnistunut ja janakkalalaiset kaunistelivat lopulta voiton itselleen numeroin 6-9. Pitkästä aikaa LASBin kamppailussa oli sitä samaa alkukauden energiaa jolla jaksettiin haastaa kokeneempia joukkueita ja havitella pistesaldon kartuttamista. Pelin viimeisellä 5 minuutilla vastustaja SC Urbans pystyi lopulta näyttämään paremmuutensa ja senkin ettei ihan tuurilla ole sarjataulukon ykkönen.

Ottelun tilastot

Seuraava LASBin peli on heti viikon päästä sunnuntaina 5.3. Porin Urheilutalolla jossa vastassa on Karhut.