Salba ja Steelers veivät pisteet – LASBilla vaikeaa

LASBin tuskainen taival miesten salibandyliigassa sai jatkoa, kun se kärsi viikonvaihteen molemmissa otteluissa tappiot. Rauman Salba haki voiton Elenialta perjantaina lukemin 3-6 (2-0, 0-1, 1-5) ja Steelers oli parempi lauantain derbyssä numeroin 7-1 (2-0, 3-0, 2-1). Tappiot olivat oransseille raskaat, sillä ne sinetöivät LASBin paikan karsintaviivan alla.

LASB tuli Salba- otteluun vahvasti ja siirtyi kahden maalin johtoon ensimmäisessä erässä Heikki Hätösen ja Rasmus Kainulaisen maaleilla. Salba kuitenkin hiipi mukaan otteluun toisessa erässä, jonka ainoasta maalista vastasi koirapaitojen Jani Lehtoniemi ylivoimalla. Salba pääsi yrittämään ylivoimamaalia erässä vielä kahdesti, mutta ilman onnistumisia.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta onnellisesti, kun Antti Sihlmanin veivirankkari upposi loisto- ottelun pelanneen Teemu Kortelaisen selän taakse ajassa 40.05. Siihen ilon aiheet LASBin osalta sitten loppuivatkin, sillä jo toisessa erässä nähtävissä ollut paketin hajoaminen alkoi realisoitua päätöserässä myös tulostaululla. Seuraavat viisi maalia kirjattiin Salballe, joka kiitti, kuittasi ja vei pisteet mennessään länsirannikolle.

Jos perjantain Salba- ottelusta kaivetaan esiin positiivisia asioita, niin sellaisiksi voidaan lukea alivoimapeli ja maalia kohti lauottujen pallojen määrä. Positiivisten asioiden kääntöpuolella ovat sitten tehottomuus ja jäähyherkkyys. Joukkue saa sapiskaa myös kolmannen erän johtoasemassa pelaamisesta, joka oli pelokasta ja passiivista.

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=UNthALrtV_4″ ]

Lauantain Steelers- ottelun piti olla kasvojen pesu, mutta toisin kävi. Rataspaidat pyyhkivät LASBilla tylysti Elenian lattiaa ja veivät lopulta derbyvoiton ansaituin 7-1 lukemin. LASBin kunniaksi on kuitenkin sanottava, että se taisteli viimeiseen sekuntiin asti, mutta ei saanut palloa millään huippukautta pelaavan Tomi Aaltosen taakse. Aaltoselle kirjattiin ottelussa 27 torjuntaa, joka oikeutti ottelun parhaan pelaajan palkintoon. LASBin ainokaisesta vastasi Justus Kainulainen, joka ohjasi Aki Syrjälän laukauksen maalin edestä verkkoon. Paikallisottelu veti katsomoon jälleen yli tuhat katsojaa.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Sarjataulukko kertoo, että suoran putoajan paikalla oleva M-Team väijyy LASBin takana kahdeksassa pisteessä, kun LASBilla niitä on kasassa 11. LASBin osalta päätöspelien panos onkin suoran putoamisen välttämisessä sekä kotiedun saamisessa karsintoja ajatellen.

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=zp1IAralRLI” ] [gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=lzi6oPV3aDo” ]