LASB ja Koovee vastakkain sunnuntain päiväpelissä

LASBin osalta Salibandyliigan runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Molemmat ottelut pelataan Hämeenlinnan Elenia Areenalla, jossa oranssit kohtaavat sunnuntaina Kooveen ja keskiviikkona TPS:n. LASB palaa kotiin Lahden Suurhalliin, kun play out kierros käynnistyy vajaan kahden viikon kuluttua.

Kooveen kausi ei ole mennyt nappiin. Rohkealla pelikirjalla kauteen lähteneet tamperelaiset joutuivat muuttamaan pelitapaansa syyskierroksella rajusti ja pelin löytyminen otti aikansa. Se kuitenkin löytyi ja joukkue on onnistunut kiipeämään kevätkierroksen aikana pohjalta lähes kuiville. Sarjasijoitus ennen sunnuntain ottelua on 12. ja sillä on vielä mahdollisuus kammeta Salban ohi välttääkseen karsinnat. Tappio LASBille sunnuntaina ajaisi kyllä Kooveen ahtaalle, sillä se kohtaa päätöskierroksella mestarisuosikki EräViikingit vieraissa.

Kooveen tehokkain tällä kaudella on ollut Samuli Salomaa, jolla on kasassa mukavat 23+12=35 tehot. Mikko Immonen (14+20=34) ja Perttu Koljonen (16+14=30) ovat myös puhkaisseet 30 pisteen rajan. Kooveen tolppien välistä löytyy Arvid Vonk, joka on torjunut kahdeksan kymmenestä maalille asti tulleesta pallosta.

LASBille sunnuntain Koovee- ja keskiviikon TPS- ottelut ovat paineettomat. M- Teamin suora putoaminen ratkesi lauantai- iltana, kun Classic haki nihkeän tasuripisteen Pasilasta lukemin 7-7. Vaikka runkosarjan loput ottelut ovat paineettomia ei se silti tarkoita, etteikö niissä olisi panosta.

– Meillä on panoksena oman pelin parantuminen. Meidän pitää saada aikaiseksi työteliäs ja raikas esitys ja kun me siihen päästään, niin tulos kyllä tulee sitten sen mukana, kommentoi LASB- valmentaja Kalle Tyrkäs lauantaina.

LASB lähtee hakemaan nousujohteista esitystä runkosarjan lopuista peleistä ja valmistautuu sitä kautta kahden viikon päästä alkavaan play out- sarjaan. Vastustaja on joko Rauman Salba tai Koovee, joten huominen voi hyvinkin olla asetelmien hakua tulevaa varten.

LASB – Koovee Elenia Areenalla sunnuntaina 5.3. klo 13