Salibandyliigan runkosarja päättyy – LASB isännöi Turun Palloseuraa

Kaikki joukkueet ovat tulessa keskiviikkona, kun salibandyliigan runkosarjan päätöskierros pyörähtää käyntiin klo 18.30. LASB päättää runkosarjan ja Elenian ottelut Turun Palloseuraa vastaan.

TPS on tehnyt viimeiset kolme kautta laadukasta ja nousujohtoista työtä menestyksen eteen. Karsinnat pisintä mahdollista kautta keväällä 2015 selvittänyt turkulaisryhmä nousi viime kaudella kellarista keskikastiin ja on tällä kaudella hätyytellyt jo sarjan terävintä kärkeä. TPS:n panoksena keskiviikkona onkin play offien kotietu, mutta se vaatii paitsi voittoa LASBista myös Classicin voittoa Jyväskylässä Happeen vieraana.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen joulukuussa päättyi TPS:n voittoon, kun se kellisti oranssit Marli Areenalla lähes 2000 katsojan silmien edessä lukemin 6-4. Viimeisestä kolmesta ottelustaan se ei ole kuitenkaan onnistunut voittoa raapimaan, sillä SPV oli sitä vahvempi lukemin 7-3 ja kotiottelut EräViikinkejä ja Indiansia vastaan päättyivät pistejakoon.

Turkulaisten ykkösketju on ollut tällä kaudella murhaava. Joukkueen pörssikärki Jani Hyytiäinen on saalistanut 23 ottelussa tehot 26+10=36. Hyytiäiselle tulitukea tarjoilee superlupaava U19- maajoukkuemies Eero Jalo (10+15=25) sekä keskushyökkääjä Ville Hirvisuo (8+11=19). Tehokkaan ykkösen takana puolustaa maailmanmestari Lauri Stenfors ja torjuu maajoukkueen oveakin kolkutellut Pyry Luukkonen. TPS:n kakkoskenttä ei ole ollut aivan yhtä tehokas kuin joukkueen syömähammas, mutta on laadukas nippu sekin. Tämän kauden päätteksi miesten edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävät jättävä Aki Vilander on tehnyt turkulaisten penkin takana hyvää työtä.

LASBin peli sunnuntaina Kooveeta vastaan oli parasta LASBia pitkään aikaan, eikä palkintokaan ollut kaukana. Jatkoajalle venynyt ottelu päättyi lopulta tamperelaisten voittoon, kun Perttu Koljonen rokotti entistä seuraansa. LASBin peliin oli kuitenkin palannut ilo ja rentous, eivätkä ratkaisut olleet pään hakkaamista, puskemista tai kulmissa pyörimistä. Peli- ilon löytyminen kauden tärkeimpien koitosten alla lupaa hyvää ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että play out vastustajaksi tulee juurikin Koovee.

– Huomenna loppuu tämän kauden ensimmäinen ajanjakso eli runkosarja. Vastaan tulee liikkuva, fyysinen ja hyvin omaa pelitapaa noudattava TPS. Huomenna pitää olla valmis laittamaan itsensä likoon joka solulla ja nauttia joka hetkestä. Pitää olla valmiina nopeaan pallolliseen peliin, kun TPS iskee kimppuun ja ennen kaikkea löytää se ilme, millä lähdetään reilun viikon päästä kauden tärkeimpiin peleihin. Huomisen teemana on iloisuus, taistelu ja kurinalaisuus, ennakoi LASB- valmentaja Petri Kemppainen tiistaina.

– Ja laita sinne vielä, että fanien pitää löytää nyt paikalle. Me tarvitaan teitä!

Tino Nivalan tilanteesta on kilauteltu kaverille ja suljettu varmasti vääriä vastauksia pois, mutta vielä on jäljellä pieni oljenkorsi, että liigan komeimmat viikset nähtäisiin tällä kaudella vielä kentälläkin. Mikael Järvi on näillä näkymin kokoonpanossa huomenna, mutta käytetäänkö metsuria vai säästelläänkö vielä hieman vihoittelevaa polvea jää nähtäväksi. Koovee- ottelun onnistujista kuumalapainen Matti Korhonen jatkaa ykkösen vasemmassa laidassa ja tiedotuksen mielestä koko Koovee- ottelun paras pelaaja Jarno Mäkinen kakkosen keskellä. Torjuntavastuun TPS- ottelussa ottaa Kaapo Kettunen

LASB – TPS Hämeenlinnan Elenia areenalla keskiviikkona 8.3. klo 18.30

Ottelun tarjoaa: