B-pojat toi Hämeeseen historiallisen Suomenmestaruuden!

LASBin junnut täyttivät aukon Hämeen mitalitilastoissa. B-poikien SM-mitali on sarjassaan ensimmäinen.

Täpötäysi Salpahalli oli ratketa liitoksistaan, kun vaikean alun jälkeen joukkue alkoi tehdä nousuaan. Oilers venytti maalieroaan jo 1-5:een saakka, kunnes kolmannen erän alkuun Eetu Hyvönen laukoi Jupen upeasta syötöstä nätin maalin. Johtuiko hämäläisyydestä, vai mistä, mutta kotiyleisökin heräsi kannustamaan pikkuhiljaa äänekkäämmin. Alkoi hermoja raastava taistelu kelloa vastaan. LASB oli niskan päällä ja oli myös päättänyt katkaista ottelusarjan kotonaan. Alun kankeus oli tipotiessään ja vastustajan hyvänolontunne oli nujerrettu.

Ottelun kolmas erä ja käänne: 

Rintala 41:59  Oilers 6. maali

Juppe 43:03 LASB 3. maali ja heti perään 43:52 Elmo laukoo jo 4. maalin

Tilanne on 4-6. Ollaan vain kahden maalin päässä ,kun erää on vielä jäljellä 16 minuuttia. Yleisö aloittaa huiman kannustuksen. Öljypoikien fanit alkavat väsyä älämölöönsä. Voimatkin loppuneet hurjasta hyppimisestä.

Oilers ottaa aikalisän ja saa kaksi maalia taas eteen 47.nnellä minuutilla.

LASB:in valmennus miettii, miten herätellä joukuetta. Ketjuja tiivistetään. Wili tulee vaihtoon ja Werkku maalille. Hämäläinen on pelannut huikean ottelun ja kannatellut joukkuetta hienosti, nyt on Werkun vuoro. Werkku astuu maalille omienkin sanojensa mukaan jännityksen vallassa, mutta taistellen.

50:44 Eetu iskee uudestaan LASBille 5-8 

53:36 Arttu 6-8, ja kello käy

56:35 Juppe tuo LASBin  7-8 . Nyt ollaan jo suurien asioiden äärellä.. Vain maalista kiinni. Oilersilla on vaikeuksia. 

Vain 9 sekuntia myöhemmin Juppe tekee sen!!! Tasoitusmaali 8-8 Jonin syötöstä. Viimeiset kolme minuuttia ovat henkeäraastavia. Jos jatkoajalle mennään, se on maalista poikki. 

Maalia ei synny. 

Jatkoaikaa ehtii kulua vain 8 sekuntia kun Kosta Rehuttu laukoo vasurilta lätkätermein: siniviivalta lämärin . Sinne uppoaa..ja SIELTÄ SE TULEE !! 9-8!!! LASBin  ENSIMMÄINEN SUOMENMESTARUUS!

 

Huikea joukkue. SM-sarjakarsinnoista helposti jatkoon.

Vaikea alku, pitkä tappioputki. Pikkuhiljaa aletaan muokkautua joukkueeksi. Joulun molemmin puolin huimaa kehitystä. Suunta tekemiselle on löytynyt, voittoja alkaa tulla ja pikkuhiljaa varmistua pudotuspelipaikkakin. Runkosarjan vitosena tiukat ottelut ensin Steelersiä vastaan. Kahdella voitolla suoraan puolivälieriin.

Välieristä huikeat kaksi voittoa sarjan ennakkosuosikista Classicista. Paikka finaaliin Oilersin kanssa. Oltiin jo voittajia. Meille hopeakin olisi ollut upea palkinto.

Voitto Espoossa kohotti joukkueen itsetuntoa ja joka äijä kasvoi  parikymmentä senttiä hetkessä. Päässä alkoi raksuttaa ajatus, että HEI- Me voidaan ottaa se mestaruus! Toiseen finaaliotteluun ei ollutkaan helppo lähteä..nyt oli mielessä VOITTO. Matti Nykäsen sanoin: “Jokainen tsäänssi on mahdollisuus”. Tämä tsäänssi oli LASBille kova paikka. Kuudensadan katsojan edessä oli palkintopöytä katettu. Siinä se oli…se vaan piti ottaa.

B-pojat ovat kauden aikana antaneet valmennukselle sellaisia elämyksiä, että oksat pois. On noustu mahdottomasta ja käyty kuilun reunalla, mutta aina sieltä on jollain ihmeen sitkeydellä selvitty. Huimia nousuja vaikeissakin tilanteissa, kun on usko ollut jo mennä valmennuksellakin.

Ehdottomasti ansaittu mestaruus. Ehdottomasti Suomen kovin porukka. Se työmäärä, rohkeus ja nälkä, mikä joukkueella näkyi pelaamisessa, johti nyt palkintoon.

Illalla juhlittiin joukkueen taustajoukkojen ja pelaajien kesken. Laulu raikui: “LASBi on uusi suomenmestari-..” Kuunneltiin liikuttavia puheita, sanoja ja jaettiin kiitoksia. Mestaruus oli seurausta siitä, kuinka valmennus ja pelaajat toteuttivat osaamistaan ja vanhemmat ja taustajoukot tantoivat oman panoksensa. Hurja työmäärä, jota ei voi rahaksi muuttaa. Se palkinto on nyt sydämissä, muistoissa, roikkuu poikien kaulassa  ja palkintokaapissa. Mieletön tie toukokuusta 2016- huhtikuun 16. 2017.

LASB B on yhteisö, perhe. Monenlaista osaamista ja karaktääriä, mutta yhteinen päämäärä ja raamit.

B-pojat kiittää kannatusjoukkoja, yhteistyökumppaneita ja taustavoimia. 

Lisää kuvia mestaruusillasta

Tilastot