LASBin joukkueita hyväksyttiin Vierumäen Salibandyakatemiaan

LASBin ja Vierumäen yhteistyö saa jatkoa myös kaudella 2017-2018, kun LASBin A-tytöt sekä B-pojat jatkavat Vierumäen Salibandyakatemiassa hyvin sujuneen edelliskauden jälkeen. Akatemian mentoreina jatkavat maailmanmestarit Mikael Järvi, joka edusti  LASBia viime kaudella salibandyliigassa sekä Mikko Kohonen.

Vierumäen Salibandyakatemia koostuu nuorista urheilijoista, joukkueiden valmentajista, Suomen Urheiluopiston osaavista valmentajista ja testaajista, sekä tietenkin huippumentoreista. Akatemiaan hyväksyttiin ensi kaudeksi  LASBin lisäksi Pelicans SB, O2 Jyväskylä, sekä SB Heinola. Joukkueita näistä seuroista akatemiassa on yhteensä kuusi.

Akatemia koostuu neljästä leiristä, jotka pidetään Vierumäen urheiluopistolla. Leirit ovat tasaisin, noin kolmen kuukauden välein. Oleellisena osana Salibandyakatemiaan kuuluu myös salibandyn ja urheilijana elämisen opiskeleminen. Leirien välissä annetaankin etätehtäviä niin pelaajille, kun joukkueiden valmentajillekin. Ensi kaudella myös tuomareiden kanssa tullaan tekemään leireillä tiivistä yhteistyötä, ja myös heille akatemia tarjoaa mahdollisuuksia kehittyä.

Maanantaina Vierumäellä pidetyssä avauspalaverissa paikalla oli  joukkueiden valmentajia, pelaajia, seurojen edustajia, Vierumäen valmentajia sekä mentorit Kohonen ja Järvi. Avauspalaverissa keskusteltiin edellisestä-, sekä tulevasta vuodesta, ja näyttääkin vahvasti, että jo viime vuonna hyvin toiminut Salibandyakatemia tulee kehittymään entistä toimivammaksi osaksi nuoren urheilijan matkaa kohti huippua.

– On kivaa, että normaalin treenaamisen keskelle saa kolmen päivän jaksoja, jolloin voi keskittyä vain salibandyyn ja urheilijan elämään. Leirit sisältävät monipuolista tekemistä, sillä laji- ja fysiikka harjoitusten lisäksi ohjelmassa on myös erilaisia oppitunteja ja luentoja. Akatemiasta sai paljon vinkkejä omaan harjoitteluun, kommentoi LASBin A-tyttöjen kapteeni Riina Pentikäinen.

Ensimmäinen akatemialeiri käynnistyy elokuussa.