Otteluennakko: Salba – LASB

Viime kevään playoutin taistelupari LASB ja Salba kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa kauden 17-18 salibandyliigassa. Ottelu alkaa Rauman kauppiksella sunnuntaina klo 17.

Salba vahvistui kesän aikana, mutta ei ehkä niin merkittävästi, mitä äkkiseltään voisi luulla. Janne Hyvönen on yksi maan parhaista senttereistä ja miehen kotiinpaluu merkitsee paljon koiralaumalle. Toisaalta, päävalmentaja Petri Seppinen olisi varmasti mielellään pitänyt viime kauden toiseksi parhaan pistemiehen Miikka Sokan koirapaidassa, mutta miehen tie vei Sveitsiin. SPV:ssä SM- kultaa vuollut Erik Härkönen tuo nippuun kokemusta ja tehoja, joten Raumalla voidaan aidosti odottaa aiempaa parempaa liigakautta.

Salba on liigan ainoa vain kolme ottelua pelannut joukkue. Se onnistui sarja-avauksessaan kaatamaan OLS:n Oulussa, mutta taipui kotonaan niin SPV:lle kuin Eräviikingeillekin. Salban kapteeni Antti Keskitalon mukaan raumalaiset ovat käyttäneet kolmen viikon taukonsa fysiikan ja pelillisten asioiden hiomiseen.

– Toivottavasti on edetty ja saatu nuoli pysymään yläviistossa. Peliä on saatu viilattua ja kentät ovat vaihtuneet, niin saadaan ehkä jotakin uutta peliin. LASB on joukkue, joka taistelee meidän kanssa samoista sijoituksista. Kaksi pistettä ehdottomasti mielessä lähdetään tosissaan vääntämään, Keskitalo pohti Salban otteluennakossa.

LASB jäi kolmen ottelun härkäviikon jälkeen kahden viikon tauolle, jonka aikana myös se on keskittynyt pelitavan vahvistamiseen. Justus Kainulainen on harjoitellut joukkueen mukana kaksi viikkoa ja on mukana sunnuntain Salba- ottelussa.

– Olemme hakeneet rutiinia viisikkopelaamiseen ja pienillä muutoksilla tasapainoa viisikoihin. Kokoonpano näyttää siltä, että pääsemme lähes täydellä miehistöllä matkaan. Vili Näveri ja Joni Puolakka ovat sivussa Salba- ottelusta, mutta Justuksen kautta saamme joukkueeseen paljon kaivattua ratkaisuvoimaa, kommentoi päävalmentaja Teemu Varis lauantaina.

Salba on monella tapaa samanlainen joukkue kuin edesmennyt hämeenlinnalainen Trackers. Omilla vahvuuksillaan pelaava, raastava rakkilauma. Salbaa vastaan LASBin tulee pelata kurinalaisesti ja keskittyä olennaiseen, eikä antaa sen paremmin vastustajan kuin kotiyleisönkään hiipiä ihon alle.

– Rauma on erityisen hieno paikka pelata. Salban suoraviivainen pelitapa sopii meille hyvin ja joukkue on viime kaudesta tuttu pelaajille. Joukkue huokuu luottavaisuutta, naulasi Varis.

Salba – LASB Rauman kauppiksella sunnuntaina 15.10. klo 17

Salban otteluennakko