Oilers-LASB illan TV- otteluna

Oilers ja LASB paketoivat liigan cup- kierroksen maanantaina Espoossa. Voittajalle on tarjolla cupin jatkopaikan lisäksi myös kaksi sarjapistettä.

Oilers on aloittanut kauden väkevästi. Espoolaiset ovat pelanneet kuusi ottelua, joista kasassa on 11 sarjapistettä. Ainoa pistemenetys osui kohdalle Nokian KrP:n vieraana, kun joukkue kärsi liigahistorian ensimmäisen rankkaritappion. Koovee- voittoa lukuunottamatta Oilersin jokainen ottelu on päättynyt maalin erolla, joten se on pelannut sarjasijoitukseensa (3.) nähden varsin tasaisia otteluita.

Oilersin tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Riku Holopainen, joka on saalistanut kuudessa ottelussa mukavat 8+6=14 tehot. Joonas Kaltiainen on torjunut jokaisessa ottelussa ja on ollut mies paikallaan: keskimäärin neljä palloa selän taakse per ottelu ja pallot tarttuvat lähes 85 prosenttisesti.

LASB leirissä viime keskiviikon TPS- tappio jäi harmittamaan, sillä joukkue oli ensimmäiset kaksi erää hyvin pelissä mukana. Kolmannen erän laskevat käyrät pitäisi saada muutettua nouseviksi ja maalin tappiot maalin voitoiksi.

– TPS- ottelu oli meiltä kypsä esitys, joka ei sillä kertaa kuitenkaan riittänyt pisteisiin. Pidetään sen pelin hyvistä asioista kiinni ja jokainen parantaa taas tekemistään. Yleisesti fiilis joukkueessa on hyvä ja rento sekä palo takaisin kentälle kova, kommentoi päävalmentaja Teemu Varis ottelupäivän aamuna.

Varikselle ottelu Oilersia vastaan on erityinen, sillä mies toimi espoolaisten päävalmentajana muutama kausi sitten.

– Hienoa päästä taas Tapiolaan pelaamaan. Vastassa on paljon upeita pelaajia, jotka tekivät ison  vaikutuksen. Tätä iltaa ajatellen meidän on tiedostettava, että joukkueessa on paljon taitoa, eikä sille voi antaa yhtään ylimääräistä tilaa.

– Meidän pitää pelata rohkeasti omaa peliä ja pitää ajatus jatkuvasti hetkessä. Pystymme tuottamaan tänäkin iltana riittävän määrän maalintekopaikkoja ottelun voittoon, Varis päätti.

Oilers – LASB Tapiolan urheiluhallilla 30.10. klo 18.30

Elisa Viihde näyttää ottelun suorana lähetyksenä.