Tuo faija matsiin!

LASBin kotiottelut jatkuvat Lahti Energia- areenalla isänpäivän aattona lauantaina, kun sarjataulukossa viidenneksi kiivennyt Westend Indians saapuu vierailulle. Kumpikin joukkue on ollut viimeisissä otteluissaan pirteä, joten odotettavissa on hyvätasoinen ja viihdyttävä koitos.

Indians selviytyi viime keväänä pudotuspeleihin, mutta muutaman vuoden tauon jälkeen joukkueen käskijäksi palannut Mikko Laurikainen on saanut puhallettua heimoon selvästi uutta virtaa. Viime aikojen voitot Happeesta, TPS:stä ja SPV:stä ovat vahva osoitus joukkueen nousevasta käyrästä ja joukkuetta voisi luonnehtia jopa pieneksi yllättäjäksi.

Indiansin vahvuus on ollut kaksi tuottavaa kenttää. Ykköskentän tehomies on ollut maajoukkuekutsujakin viime turnauksiin saanut Valtteri Kainulainen, jolla on koossa tehot 7+6=13. Kainulaisen tehot kalpenevat kuitenkin kakkoskentän oikeassa laidassa viilettävälle Heikki Iiskolalle, joka pitää hallussaan liigan pistepörssin kärkipaikkaa tehoin 12+8=20.

– Meillä oli tiedossa, että pystymme hyvään suorittamiseen. Pelillisesti emme ole edes vielä päässeet sille tasolle jonne haluamme, mutta toki tästä on hyviä viitteitä ilmassa, kommentoi Indiansin valmentaja Jussi Huovinen yllättäjä- puheita joukkueen ennakossa.

Huovinen muistuttelee omiaan myös pallopelien raadollisuudesta ja toivoo joukkueensa hyvistä esityksistä huolimatta pitävän jalat maassa.

– Pallollinen pelitapamme tekee sen, että huonoimmillamme olemme todella huonoja.

LASB harjoitteli maaottelutauon ensimmäisellä viikolla kahdesti ja huilasi viikonlopun. Kuluvalla viikolla joukkue on palannut normaaliin päiväjärjestykseen ja valmistautunut lauantain otteluun. Oranssien terveystilanne on hyvä ja meininki harjoituksissa on ollut lupaavan oloista.

– Viikko on mennyt hyvin pitkälle pallollisen tekemisen merkeissä ja olemme päässeet harjoittelemaan hyviä viisikkoharjoituksia. Harjoituksissa on ollut raikas meininki ja poikien halu mennä eteenpäin on kova. Valmentaja ei voi paljon enempää pyytää, kiitteli päävalmentaja Teemu Varis omiensa työmoraalia.

Jos Indians lasketaan syksyn yllättäjien joukkoon, niin yhtä hyvin sinne voidaan laskea myös LASB. Kausiennakoissa pohjamutiin painettu lahtelaisryhmä on näyttänyt avauskierroksilla, että se pystyy pelaamaan viihdyttävää, taitavaa ja voittavaa salibandya. Variksen ja Ray Backmanin sisään ajama pallollinen pelitapa on alkanut tuottaa tulosta, mutta onko peli sillä mallilla, että se riittää Indiansia vastaan?

– Vastassa on erittäin hyökkäysvoimainen ja hyvin valmennettu joukkue. Seurassa on tehty pitkäjänteistä työtä nuorten pelaajien parissa ja työn hedelmiä kerätään tällä hetkellä. Indiansin organisaatiossa on paljon samaa kuin meillä LASBissa – se huokuu yhteisöllisyyttä. Meidän täytyy olla tarkkana heidän hyökkäysvoimansa kanssa, eikä taitaville hyökkääjille voi antaa yhtään ylimääräistä tilaa, Varis päätti.

LASB – Indians Lahti Energia- areenalla lauantaina 11.11. klo 17

Indiansin otteluennakko