LASB punnersi maksimit

LASB pelasi sarjapisteiden ja –taulukon kannalta kaksi erittäin tärkeää ottelua viikonvaihteessa, kun se kohtasi Rauman Salban Lahdessa ja Kooveen Tampereella. Salba kaatui lukemin 7-4 ja Koovee jatkoajalla lukemin 4-5.

Lauantaina LASB oli lähes koko ottelun niskan päällä ja pakotti Salban pitkillä palloralleilla puolustuskannalle. Ottelun LASB- hahmo oli hirmutehot 1+4 rouhinut Rasmus Kainulainen. Myös uransa avausmaalin liigassa viimeistellyt Julius Lehto oli pelipäällä. Lauri Palvaila palasi Salbaa vastaan joukkueen kokoonpanoon parin kuukauden huilin jälkeen ja Kalle Tyrkäs penkin taakse vähän pidemmän tauon päätteeksi. Tyrkäs tuuraa työkiireistä kärsivää Ray Backmania kevätkierroksen muutamissa otteluissa.

Sunnuntain ottelu oli numeroiden valossa tasaisempi, mutta pelitapahtumiltaan hyvin pitkälti lauantaita vastaava. LASB piti palloa ja pakotti Kooveen perässäjuoksijan rooliin, mutta ei ollut ihan yhtä tehokas paikoissaan. Nuori Elmo Lavonen toi LASBin tasoihin reilu minuutti ennen loppua tarkalla yläkulmalaukauksella, johon erinomaisen poikkisyötön tarjoili Rasmus Kainulainen. Viimeksi mainitulla oli myös kunnia laukoa LASBin voittomaali jatkoajalla ajassa 64.24. Rasmus Kainulaiselle kirjattiin ottelussa ”Ray Backman- hattutemppu”, sillä mies onnistui maalinteossa, kirjautti syöttöpisteen sekä istui viiden minuutin rangaistuksen.

Voitot pitivät LASBin tiukasti mukana play off taistelussa sekä tekivät pienen hajuraon takana hönkiviin. Play off- viivaan on matkaa kolme pistettä ja play out- viivaan viisi pistettä.

LASB kohtaa seuraavaksi Happeen Jyväskylässä 27.1.