LASB voitti EräViikingit ja piti unelman hengissä

LASB sytytti playoff- taiston aivan uusiin liekkeihin torstaina, kun se haki mahtavan 7-9 vierasvoiton EräViikinkejä vastaan. LASB on nyt pisteen päässä Oilersista, kun Salibandyliigaa on yksi kierros jäljellä. 

LASB tuli otteluun pirteästi. Tuure Ailio kihautti ottelun ensimmäisen jo toisella peliminuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Vili Näveri lisäsi LASBin johtoa hienon hyökkäyksen päätteeksi. ErVi tuli ensimmäisessä erässä vielä tasoihin, kunnes Julius Lehto tälläsi viimeisellä minuutilla pallon nuottaan ja erätaukolukemiksi 2-3.  

Toinen erä alkoi LASBin kannalta mainiosti, kun Ailio onnistui toistamiseen erän toisella peliminuutilla. Maalin jälkeen ErVi nosti karvaustaan ja LASB oli ajoittain ongelmissa oman pallollisen pelinsä kanssa. Kovassa iskussa ollut ErVin ykkösvitja teki vielä kolme osumaa toisen erän toisella puolikkaalla ja erän päättyessä taululla komeilivat 5-4 lukemat.  

Viimeisen erän ensimmäisellä puolikkaalla molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Tämän jälkeen LASB löi kaasun pohjaan ja iski neljä maalia kuuteen minuuttiin. ErVi onnistui vielä kaventamaan ottelun loppuhetkillä, mutta ei päässyt kahta maalia lähemmäs oransseja.  

LASBin kakkosvitja oli hirmuliekissä Vantaalla. Julius Lehto hurjasteli upeat tehot 3+1, Joonatan Surakka tarjoili kolme maalisyöttöä, Rasmus Kainulainen 1+2 ja Tuure Ailio 2+0. EräViikinkien tehoista vastasi tuttuun tapaan ykköskenttä ja etunenässä jättitehot 4+2 nakuttanut Lauri Kapanen. Mika Moilanen antoi vahvaa tulitukea tehoin 2+2.

Lauantain kotiottelussa SPV:tä vastaan panokset ovat hurjat. LASB on pisteen Oilersia perässä, ja tasatilanteeseen päädyttäessä LASB nousee Oilersin ohi paremman maalieron turvin. Oilers kohtaa lauantaina EräViikingit. Lauantaina kannattaakin ehdottomasti suunnata Lahti Energia areenalle kannustamaan oranssit historiansa ensimmäisiin Salibandyliigan playoffeihin.  

LASB – SPV lauantaina 10.3. klo 17:00 Lahti Energia areenalla. Tervetuloa! 

LASB tarjoaa SPV- ottelun pääsylipusta 5 euron alennuksen jo kausikortin ostaneille tai kausikortin lipunmyynnissä ostavalle! Kausikortin ostoon tästä.