Miesten liigajoukkueen valmennus lähes valmis

LASBin miesten edustusjoukkueen valmennustiimi kaudelle 2018-2019 alkaa olla kasassa. Päävalmentajana jatkaa 1+1 vuotisella sopimuksella LASBin hyvään iskuun viime kaudella saanut Teemu Varis. Variksen aisapariksi seura on kiinnittänyt Bengt Lodeniuksen EräViikinkien organisaatiosta.

– Vuosi sitten suunnitelma oli tuoda seuraan oma työpanos vuodeksi. Oli kuitenkin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta jättää näin hieno työympäristö, joukkue ja kymmenet ihmiset jotka tekevät työtä LASBin eteen. Täällä on poikkeuksellisen positiivinen henki ja kaupunki saa olla aidosti ylpeä oransseista, kommentoi Varis jatkoaan mastokaupungissa.

33- vuotiaalla Lodeniuksella on nuoresta iästään huolimatta takana jo 17 kauden valmennusrupeama SSV:ssä, Erässä ja viimeisimpänä EräViikingeissä. Viimeiset kaksi kautta Lodenius on työskennellyt miesten Divaria pelanneen Erä Akatemian valmennustiimissä. Lodeniuksen sopimus on kestoltaan 1+1 vuotinen.

– Siltä osin kun olen kuullut ja nähnyt, vaikuttaa LASBilla olevan hyvää nostetta sekä kentällä että sen ulkopuolella. Intoa täynnä lähden tuomaan omaa panostani tähän projektiin.

Fysiikkavalmennuksesta vastaa Jaakko Kivelä, joka omaa kilpailu- ja valmennustaustaa yleisurheilun puolelta. 37- vuotias Kivelä on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (AMK) ja on toiminut viimeiset vuodet kuntosaliyrittäjänä Lahdessa.

– Edessä on mielenkiintoinen haaste, kun olen ensimmäistä kertaa SM-sarja tasoisen joukkueen mukana. Tämä on hyvä testi itsellekin punnita oma osaaminen ja näyttää kyvyt viedä tavoitteellisia urheilijoita eteenpäin. Ensimmäisten tapaamisten jälkeen pelaajista ja valmennustiimistä on jäänyt tosi hyvä fiilis ja uskon, että saamme kesällä paljon hyvää aikaiseksi. Tärkeimpänä lähtökohtana on terveys, joten maltillisesti lähdemme viemään monipuolista harjoittelua eteenpäin.

Edellä mainitun kolmikon lisäksi edustusjoukkueen valmennustiimissä työskentelee apuvalmentajana Janne Eerola. Eerolalla on pitkälti kokemusta lajin parista pelaajana, mutta on nyt päättänyt lähteä rakentamaan määrätietoisesti uraa valmentajana. Maalivahtivalmennuksesta vastaa viime kauden tapaan Jukka Järvinen.

Päävalmentaja Varis on tyytyväinen tiimiinsä, mutta esittää lopuksi vielä toiveen.

– Uuteen kauteen on hyvä lähteä, valmennustiimiin on saatu laajuutta ja huippuosaamista. Käsiparien kasvettua, pystymme viemään tällä tiimillä joukkuetta eteenpäin entistä paremmin päivittäisessä työnteossa. On myös helpompaa lähteä rakentamaan vanhan pohjalle. Vuosi sitten tilanne oli jokseenkin erilainen, kun muutimme valmennussprosessia ja peli-ideologiaa monin tavoin. Toivotaan, että saadaan vielä Reiska (Ray Backman) taustalle mukaan, päätti Varis.