OmaSP- otteluraportti: Uudenvuoden ilotulitus Lahtelaisittain

Ilahduttavat 681 katsojaa oli tullut todistamaan vuoden 2018 viimeistä kotipeliä uudenvuoden aatonaattona Lahti Energia Areenalle.

Ottelun loppunumerot 12-1 kertovat itse pelistä riittävästi. LASB riisui Karhut täydellisesti aseista ja yleensä vaaralliset vastaiskut loistivat tyystin poissaolollaan. Kotijoukkueen pelaaminen oli tiivistä perustuen huolelliseen pallonhallintaan ja muutenkin valmennuksen ottelulle asettamat tavoitteet täyttyivät lähes täysimääräisinä. Erityisen tyytyväinen valmennus oli joukkueen yhtenäisyyteen ja etenkin puolustuspäässä pelattiin nöyrästi ja ne vedot mitä ei saatu peitettyä nappasi Kaapo Kettunen 100% varmuudella.

Kotijoukkue tuli ensimmäiseen erään vahvasti ja vain kuuden minuutin pelin jälkeen oli taululla jo 2-0 lukemat. Erityisesti kotijoukkueen kolmoskenttä Joni Puolakan johdolla oli kepeällä jalalla liikkeellä ja loi toistuvasti vaarallisia tilanteita. Erän puolivälin jälkeen Henri Vilen sai jäähyn mutta Karhut eivät onnistuneet yllättämään ylivoimalla Veikkauksen pronssisella mitalilla palkittua Kaapo Kettusta vaikka hyviä tilanteita saikin luotua.

Toisen erän alku oli tasaista mutta viiden minuutin kohdalla kotijoukkue meni menojaan ja kahden tyylikkään pikamaalin jälkeen Karhut ei käytännössä enää taistellut ottelun voitosta. Erän loppupuolella LASB naputteli vielä pari ylivoimamaalia ja toiselle erätauolle mentiinkin jo tennislukemissa 6-0.

Koko kolmas erä oli täydellistä kotijoukkueen näytöstä ja paremmalla viimeistelyllä maaleja olisi voinut syntyä vielä paljon enemmänkin. Liekkö Karhuilla painanut kintereissä härkäviikonloppu mutta näytti että kotijoukkue juosi vieraista oikealta ja vasemmalta ohi. Karhut teki ainokaisensa rangaistuslauksesta.

Kotijoukkueesta ei voi jättää mainitsematta jo juniorivuosina yhdessä pelanneiden Roope Kainulaisen (2+1) ja Perttu Koljosen (2+1) yhteispeliä joka oli paikoitellen erittäin nautittavaa katseltavaa.

Veikkauksen mitalit jaettiin tänään kotijoukkueen kesken – kultainen Perttu Koljoselle, hopeinen Matias Pietiselle ja pronssinen Kaapo Kettuselle.

Ottelutilastot

Karhujen otteluraportti

Nyt kun vuosi 2018 on pelien suhteen paketissa oheen on laitettu muutama satunnainen tilastopoiminta LASBin vuodesta 2018

Voittoja: 10

Tappioita: 16

Kotiotteluita: 14

Katsojia kotiotteluissa: 7318

Katsojakeskiarvo kotiotteluissa: 522

 

Seuraava kotiottelu lauantaina 5.1 klo 17:00 kun Lahti Energia Areenalle astelee Esport Oilers. Tervetuloa!