OmaSP- otteluraportti: Welhot kaatui jännitysnäytelmässä

Jälleen kerran tarjosivat LASB ja Welhot viihdettä koko rahan edestä kaikille 463:lle paikalle saapuneelle katsojalle.

Ottelu alkoi LASB merkkisesti eikä vanhentunut kuin reilun minuutin kun Perttu Koljonen kanttasi kotijoukkueen 1-0 johtoon Aki Syrjälän hienon nousun päätteeksi. Tämän jälkeen ottelu eteni melko tasaisena kunnes Welhot heti oman jäähynsä päätteeksi tasoitti tilanteen vastahyökkäyksestä. Erän loppupuolella LASB sai enemmän ja enemmän otetta peliin ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-1 johdossa kun Tuure Ailio ja Tino Nivala tekivät maalin mieheen.

Toisen erän alussa nähtiin todennäköisesti Lahti Energia- areenan nopein maali kun Rasmus Kainulainen lähti suoraan aloituksesta kohti Welhot päätyä laukoen 4-1 johto-osuman vain kolmen sekunnin pelin jälkeen. Welhot eivät myöskään juuri aikailleet vaan tekivät kavennuksen vajaan puolen minuutin päästä. Welhojen 4-3 kavennus syntyi erän puolivälin tienoilla.

Erän loppupuolella saatiin myös jobinpostia loukkaantumisen muodossa kun vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Tuure Ailio loukkasi polvensa kivuliaan oloisesti sinänsä vaarattoman näköisessä tilanteessa ja mies kannettiin paareilla kentältä pois. Toivotaan parasta jalan suhteen – huomiset magneettikuvat kertonevat lisää.

Viimeiseen erä eteni tasaisissa merkeissä kunnes pelimiesten kympin aluksi LASB takoi pari hienoa maalia siirtyen jo 6-3 johtoon. Welhot käskijä Janne Kainulainen kutsui omansa koolle aikalisän ajaksi. Peli vaikutti selvältä ja kiireisimmät miettivät jo kotiin lähtemistä. Welhot olivat eri mieltä taikuroivat reilussa minuutissa kolme maalia – oli oranssien vuoro ottaa aikalisä ja miettiä miten tästä eteenpäin. Ja hyvin mietittiinkin. Joukkue ei lamaantunut ja jatkoi aktiivista peliä joka palkittiin noin minuutti ennen loppua. Rasmus Kainulainen haastoi Welhot puolustuksen joka joutui rikkomaan sillä seurauksella että tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus kotijoukkueelle. Rankkaria ampumaan laitettiin Miska Mäkinen ja kuten aikaisemmista rankuista tiedetään ei maalivahdille juuri mahdollisuuksia näissä taistoissa jää. Niin kävi tälläkin kertaa ja kotijoukkue paineli rankkariosumalla hienoon 7-6 voittoon.

Valmentaja Teemu Varis oli tyytyväinen etenkin ensimmäiseen erään. Toisessa erässä tuli pieni lamaantuminen Tuuren loukkaantumisen jälkeen. Kolmannessa alkoi jalka, ja vähän mielikin, painaa joiden johdosta pelirohkeus katosi ja Welhot pääsi paineistamalla luomaan paikkoja. Peittopeliä pitää ehdottomasti parantaa tuleviin kamppailuihin. Kolme pistettä ja etenkin pelin lopun taistelu lämmitti erityisesti valmennuksen mieltä.

Kotijoukkueen tehopelaaja oli Perttu Koljonen tehoin 2+1. On varma kevään merkki kun ‘Peke’ alkaa nousta kohti pistepörssin kärkeä.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 20.1 klo 17:00 kun Lahti Energia Areenalle astelee Steelers hämeenlinnasta. Tervetuloa!