OmaSP- otteluraportti: Teräsmiehet jäätyivät lahden pakkaseen

Kauden ennätysyleisö, 880 maksanutta, oli saapunut Lahti Energia- Areenalle todistamaan kuinka LASB käytännössä tyrmäsi Steelersin hämeen herruudesta pelattaessa.

Kotijoukkue sai otteluun salama-alun kun ajassa 1:40 pallo oli kaivettu jo kahdesti Steelers verkoista. Tässä vaiheessa pidettiin viiden minuutin tekninen tauko ja varmistettiin että kaikki pelaajat on merkitty pöytäkirjoihin asianmukaisesti. Ja olivathan he. Steelersille tauko tuli hyvään hetkeen ja Nico Jonaeson kavensikin tilanteeksi 2-1 hetikohta pelin jatkuttua. Tämän jälkeen Steelersin pelaaja otti tyhmän kakkosen törmättyään Kaapo Kettuseen ja LASB pääsi ylivoimalle. Ylivoimaa ei kauaa pelattu kun Miska Mäkinen löysi poikkarilla Rasmus Kainulaisen joka niittasi suoraan syötöstä Lahtelaiset 3-1 johtoon. Vain puoli minuuttia tästä ja loistavasti A-junioreissa pelannut Henri Stenberg avasi maalitilinsä myös salibandyliigassa. Kokonaisuuten LASBin kolmosvitja Vili NäveriHenri StenbergMatias Pietinen oli loistavalla pelipäällä eikä Steelers meinannut saada liukkaita pelaajia millään kiinni. Näistä 4-1 numeroista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli selkeästi ensimmäistä tasaisempi ja molemmat maalasivat erässä kertaalleen. Kolmanteen lähdettiin kotijoukkueen turvallisessa 5-2 johdossa.

Viimeiseen erään vierailijat saivat unelma-alun kun Niko Einiö kavensi tilanteeksi 5-3 heti erän alkuun. Ja kun vielä perään Miikka Pentikäinen pelasi vaarallisesti oli Steelersillä jälleen kädessään mahdollisuus laittaa peli tiukaksi. LASB kuitenkin kesti uhrautuvalla peittopelillä ja Kaapo Kettusen loistavilla torjunnoilla alivoiman. Ratkaisun tuntua oli ilmassa kun Lauri Palvaila vei isännät illan toisellaan 6-3 johtoon erän puolivälissä. Ja kun seuraavan minuutin sisällä LASB maalasi vielä kahdesti oli peli siinä vaiheessa viimeistään ”taputeltu”.  Erän loppuun ei Steelers saanut varsinaista kiriä aikaiseksi vaikka Perttu Koljonen otti jäähyn viimeisen kympin aikana. Kuin pisteeksi ii:n päälle riisti Koljonen jäähyltä tullessaan pallon vastustajalta ja maalasi loppulukemat 9-3.

LASBista pitää ehdottomasti nostaa esille nuoren Henri Stenbergin otteet. Ennakkoluulotonta ja kypsää pelaamista koko ottelun ajan. Myös tehot 2+0 kertovat selkeästi B-juniori on valmis pelaamaan enemmänkin liigakentillä. Muita mainittavia pelaajia on puolustaja Lauri Palvaila 2+0 tehoillaan.

Koko toisen erätauon riitti jonoa Ville Lastikan luokse joka kärsivällisesti jakoi nimmareita nuorille faneille.

 

Seuraava, ja samalla runkosarjan viimeinen, kotiottelu lauantaina 23.2 klo 17:00 kun Lahti Energia Areenalle astelee Nokian KrP. Tervetuloa!