C2-Poikien taival päättyi karsintoihin

C2-Poikien SM-karsintaturnaus pelattiin Kontiolahdella viimeviikonloppuna. Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan ennakolta erittäin kovaksi tiedetty EräViikinkien pohjoisen joukkue. Ja rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että 0-12 tappioon päättyneen ottelun numerot vastaavat hyvin pitkälti kenttätapahtumia ja jos ei muuta niin peli toimi hyvänä oppina siitä missä lajin absoluuttinen huippu tällä hetkellä menee.

Toisessa pelissä vastaan tuli turnauksen järjestävä pohjoiskarjalan yhdistelmäjoukkue LeBa/Josba. Tässä pelissä jaot olivatkin jo selkeästi tasaisemmat ja etenkin lopussa saatiin peliin hyvä tsemppi päälle ja terävillä vastahyökkäyksillä peli tiukaksi. Tulostaululle jääneet 6-7 tappiolukemat selkeästi jäivät harmittamaan. Enemmänkin olisi ollut otettavissa.

Toiseen päivään joukkue tuli hyvällä ilmeellä ja kolmannessa pelissä vastassa oli lohkon yksi suosikeista eli paikallisvastustaja SB Heinola. Peli kulki melko tasaisissa merkeissä molempien pelaten vahvuuksillaan. Viimeiseen erään lähdettiin 2-4 tappioasemasta mutta peli saatiin loppua kohden painettua vastustajan päähän ja kolme sekuntia ennen loppuvihellystä ilman maalivahtia tehty tasoitusmaali tuntui lähes voitolta. Tasapelien jälkeen ammuttavat rangaistuslaukaukset oranssipaidat hoitivat kuudennessa laukaisuparissa eikä vähiten koko pelin maalilla loistaneen Toivo Saarisen ansiosta.

Viimeisessä pelissä vastassa oli Hämeenlinnan Steelers. Jälleen pelattiin koko peli tasaisissa merkeissä mutta vastustaja oli tällä kertaa yhden napsun terävämpi vieden lopulta voiton 7-5 viimeisteltyään viimeisen maalin tyhjään maaliin.

Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä ja opettavainen reissu sekä pelaajille että toimihenkilöille – nähtiin missä lajin huippu menee ja saatiin arvokkaita kokemuksia tulevia koitoksia varten.