C1 pojat SM-Sarjaan

Salpahallilla pelatun SM-jatkokarsintaturnauksen lopputulos oli kotijoukkueelle paras mahdollinen kun joukkue selvitti tiensä jo toisena syksynä peräkkäin kotiturnauksesta valtakunnallisiin sarjoihin.

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastaan tuli paikallisvastus Pelicans SB. Joukkueiden voimasuhteet kävivät kuitenkin selville heti ottelun alussa kun viiden minuutin pelin jälkeen oli kotijoukkue siirtynyt jo 5 – 0 johtoon ja vierailijat olivat pakotettuja aikalisään. Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnassa siitä eteenkinpäin ja summerin soidessa pelin päättymisen merkiksi oli tulostaululla tylyt 12 – 4 lukemat.

Lauantain toisessa pelissä vastaan tuli Kouvolan Sudet.  Ottelu oli päivän ensimmäistä huomattavasti tiukempi mutta oranssipaidat saivat karistettua kouvolalaiset kannoiltaan toisessa erässä vieden sen 3 – 0 ja lopulta koko ottelun maalein 5 – 2. Tämä tarkoitti sitä että sunnuntaina ratkaisuottelussa vastaan tulee toisessa salpahallissa pelattavassa lohkossa niinikään kaksi ylivoimaista voittoa ottanut Seinäjoen peliveljet (SPV).

Sunnuntain ratkaisupeliin LASB sai hienon alun kun vain neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli 2 – 0 johdossa kahden todella hienon maalin jälkeen. Loppuerä meni tasaisemmin ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 3 – 2 johdossa. Toisessa erässä, raskaan viikonlopun jälkeen, LASBin leveämpi materiaali alkoi näkyä ja kolmen ketjun peli tuotti erään neljä lisämaalia ja viimeiselle erätauolle lähdettiin turvallisen tuntuisessa 7 – 2 johtoasemassa. Viimeisen erän alkuun vierailijat saivat jonkinlaista kiriä aikaiseksi mutta kotijoukkue purki vierailijoiden korkean karvauksen kerta toisensa jälkeen ja 60 minuutin pelin jälkeen oli taululla tylyt 13 – 4 lukemat kotijoukkueelle ja näiden myötä paikka SM-sarjaan myös tällä kaudella.