Perttu Koljosesta uusi LASB-kapteeni – varakapteeneiksi Nivala ja Pentikäinen

Uusi kausi F-liigassa lähestyy kovaa vauhtia ja joukkue on hionut valmiuttaan peleihin jo pidemmän aikaa. Yksi iso päätös ennen kautta on kapteeniston valinta.

Tulevan kauden kapteenisto edustaa pitkän linjan lasbilaisuutta. LASBin liiga-ajan kolmantena kapteenina Henri Vilénin ja Tuure Ailion viitoittamalla tiellä toimii kaudella 2021-2022 Perttu Koljonen. Varakapteeneiksi on valittu puolestaan Tino Nivala ja Miikka Pentikäinen.

– Pyrin johtamaan enemmän esimerkin kautta ja aukaisemaan suutakin sen mukaan kun tarvetta on. Kapteenistotiimi ympärillä on hyvä ja vastuuta on pystytty jakamaan tasaisesti. Puhalletaan yhteen hiileen ja mennään yhdessä eteenpäin, se auttaa tällaista keltanokkaa paljon näissä hommissa, Koljonen tuumaa.

Valinnan kapteenistosta teki valmennus, mutta myös pelaajia kuunneltiin asiassa. Päävalmentaja Kalle Tyrkäs on tyytyväinen valintaan.

– Näistä keskusteltiin ja pyöriteltiin valmennuksen kanssa paljon, erilaisia asioita selviteltin ja niiden lopputuloksena Perttu on kapteeni ja Tino ja Mifu Pertun tukena ja he yhdessä vastaavat siitä hommasta.

– Uskon, että Peke on hyvä kapteeni. Hän pystyy pelillisillä esityksillä ohjaamaan ja uskaltaa tarvittaessa puhua, kannustaa ja kyseenalaistaa kopissa. Toimii hyvänä linkkinä valmennuksen ja pelaajiston välissä.

Kapteenistossa oli luvassa väkisinkin vaihtuvuutta viime kauden jälkeen, kun pari vuotta kapteenina toiminut Tuure Ailio vaihtoi maisemaa, samoin teki yksi varakapteeneista Miska Mäkinen. Koljonen toimi varakapteenina menneellä kaudella, samoin Nivala. Pentikäinen on kapteenistossa ainoa uusi nimi.