Otteluennakko: Kausi käyntiin ja karavaani kohti Seinäjokea!

Hieman reilut kuusi kuukautta siitä on, kun LASBin liigajoukkue poistui kaukalosta Tampere Areenalla viidennen puolivälieräottelun jälkeen Classicin edetessä välieriin. Haavat on nuoltu, pitkään ja laadukkaasti on harjoiteltu ja vihdoin on edessä uuden kauden aloitus, kun joukkueen linjuri suuntaa kohti Seinäjokea. Tervetuloa F-liigan kausi 2021-2022!

LASBin joukkue on uusiutunut jopa harvinaisen paljon sitten viime kauden, kun muihin maisemiin siirtyivät Tuure Ailio, Miska Mäkinen, Patrik Laitinen, Henri Stenberg, Juuso Vesanen sekä Ralfs Orste. Tulijapuolelta hyökkäykseen naarattiin Niko Einiö, Daniel Megyaszai, Janne Jaanus, Tatu Havula ja Asko Santero, puolustukseen puolestaan nuoret Juuso Varjokumpu ja Jimi Ahonen.

– Tulijapuolella on ihan hyvin pelaajia, joilla on pystytty paikkaamaan lähtijöitä. Varsinkin hyökkäyksessä on tällä kaudella poikkeuksellinen tilanne kuinka paljon siellä on leveyttä ja taistelua pelipaikoista. Se vie varmasti joukkuetta kokonaisuutena eteenpäin, tuore kapteeni Perttu Koljonen pohtii.

– Itsestä ainakin tuntuu siltä, että porukka on jo tässä vaiheessa hyvin yhtenäinen, vaikka uusia tulijoita olikin meidän mittapuulla normaalia enemmän. Hyvin ovat äijät päässeet joukkueeseen sisään.

Harjoituskaudella LASB pelasi yhteensä viisi ottelua, joista saldona oli kolme voittoa ja kaksi tappiota. Onnistumisia tuli useille pelaajille, erityisesti vaikutuksen tekivät Koljosen ja Einiön johtama ykkösketju sekä JP Auroila-Megyaszai-Jesse Arola -koostumukseen asettunut kolmosvitja.

– Vähän vaihtelevia otteluita oli, osa oli todella hyviä pelejä, mutta mukaan mahtui myös jokunen huonokin esitys. Kokonaisuutena ihan OK ja onnistunut preseason. Siitä on hyvä lähteä kautta kohti, Koljonen summaa.

Vastustaja tutuksi

Seinäjokisten kokoonpanossa ei suuria muutoksia tapahtunut tälle kaudelle. Suurin kolhu oli ehdottomasti joukkueen parhaan pistemiehen ja maalintekijä Joni-Arttu Siepin siirto Ouluun. Hyökkäys vilisee silti yhä vanhoja mestareita, joiden harteilla tuloksenteko lepää. Sami Kosken, Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja Ville Kuuselan kaltaiset konkarit tuovat pöytään taattua laatua, Juuso Keskisen ja Jari Hankkion odotetaan tekevän yhä maaleja. Kiintoisana tulijana nostettakoon esiin luova taituri ja toisen polven salibandymies Kasper Tähkä.

Puolustuksessa vastuuta kantavat kokeneet Petri Hakonen, Tuomas Mustonen ja Henri Urmas, nuorempien poikien tuodessa tulitukea. Ykkösmaalivahtina häärii 26-vuotias Rasmus Hasu.

– Äärimmäisen kokenut joukkuehan heillä on, se on selvää. Useampaa mestaruutta voitettuna monella pelaajalla. Jonkinlaista nuorennusleikkaustakin on ilmeisesti tapahtumassa, on nuorempia jätkiä nostettu mukaan joukkueeseen, Koljonen analysoi.

– Varmasti vauhdikas ja kova peli on tulossa. SPV on ollut meille hyvin sopiva vastustaja viime vuosina, ainakin omasta mielestä heitä vastaan on aina kiva pelata. SPV on vähän sellainen joukkue, että ei oikein ikinä tiedä mitä heiltä odottaa. (Päävalmentaja Tommy) Koponen on voinut kesän aikana keksiä lajin uudestaan, kaikkeen pitää olla valmiina.

Kuva: Juha Käenmäki.

SPV – LASB sunnuntaina 19.9. klo 17 alkaen Seinäjoen Urheilutalolla. Lähetys: Ruutu+