Otteluennakko: Pudotuspelirevanssi upouuden Bläk Boksin illassa

Tuplapeliviikonloppu on sulateltu ja pari päivää palauduttu, kun keskiviikkona odottaa jo uusi haaste. Merkittävästi vastustajan taso ei viikonlopusta tipu, sillä vastaan asettuu jonkun mestaruudenkin joskus voittanut Tampereen Classic uudessa kotihallissaan.

Mennyt viikonloppu oli lasbilaisittain onnistunut ainakin pisteiden valossa. Lauantain kotiottelu Tiikereitä vastaan jätti pelillisesti paljon toivomisen varaa, mutta voittoon piti olla tyytyväinen. Sunnuntain Steelers-vieraspeli oli jo puolestaan pelillisestikin parempaa LASBia ja toi sekin täyden pistepotin.

– Varmasti monta pykälää kovempi peli tulee keskiviikkona, hienoa päästä päästä mittaamaan itseään parhaita vastaan. Tiikerit-matsista jäi paha maku, vaikka tulos oli hyvä. Suunta pelillisesti oli Steelersiä vastaan koko ajan parempi, mutta petrattavaa jäi. Tästäkin täytyy muutama napsu jokaisen parantaa, että keskiviikkona pisteistä taistellaan. Toki keväällä kerran onnistuttiin Classic kaatamaan, miksei siis keskiviikkonakin, Henri Vilén pyörittelee.

Classic on kohdattu LASBin liiga-aikana kymmenesti runkosarjassa ja viime kevään pudotuspelisarjassa väännettiin viidesti vastakkain. Ainoa voitto tamperelaisista tuli puolivälierien toisessa ottelussa Lahdessa, kaikki muut pelit ovat päättyneet Classicin voittoon.

– Se vaatii joka jätkältä maksimaalisen onnistumisen, niin hyökkäyspelissä, puolustuspelissä kuin Santulta viimeisenä lukkona. Mahdollisuudet on, ollaan heidät pystytty kaatamaan aiemminkin, se luo uskoa.

Viikonlopun pelit toivat kolhuja kokoonpanoon. Miikka Pentikäisen sormi vääntyi kotipelissä pahan näköisesti kulmaväännössä, mutta “Mifu” pystyi sunnuntaina jo pelaamaan sormi teipattuna. Lisää murheita tuli sunnuntaina, kun Janne Jaanus taittoi nilkkansa harmittoman näköisessä tilanteessa. Ennestään sairastuvalla olivat Joonatan Surakka, Asko Santero ja Jimi Ahonen.

– Mifulle sisupuukkoa siitä, kun sormi sojotti 90 asteen kulmassa lauantaina väärään suuntaan ja pystyi silti seuraavana päivänä pelaamaan. Erittäin tärkeä palanen meille niin pelillisesti kuin johtajanakin. Jannen nilkka vähän meni ympäri sunnuntaina, pystyi kuitenkin jo painoa sille varaamaan. Varmasti jonkun viikon huili, näitä sattuu. Ei siinä sen suurempaa ongelmaa ole, meillä on huippusenttereitä joukkuessa useampia. Tatu siirtyi laidasta Jannen paikalle ja hoiti hommansa mallikkaasti. Tämä on tämän kauden hienous, että hyökkäyksessä on leveyttä eikä taso juuri putoa, vaikka parikin miestä tippuisi rivistä, Vilén sanoo.

Myös illan vastustaja Classicilla on ollut kolhuja alkukaudesta. Joukkueen tämän kauden paluumuuttaja, Suomen maajoukkueen tähtipuolustaja Krister Savonen loukkaantui perjantain ottelussa Oilersin vieraana tämän lyödessä päänsä betoniseinään laitakamppailussa. Myös ykkössentteri Nico Salo oli poissa joukkueensa kokoonpanosta sunnuntain Oulun kamppailussa.

Classic on aloittanut kautensa totutun vahvasti. Kahdesta ottelusta tilillä on kaksi voittoa, etenkin viimeisin OLS-kamppailu oli vakuuttava 14-5 -voitto. Oilers-ottelu perjantailta jäi tilanteeseen 5-5 kun ottelu päätettiin keskeyttää Savosen tilanteen jälkeen, joten tuon ottelun kohtalo on vielä auki.

Savosen tulon lisäksi Classicin joukkue ei juuri muutoksia mestaruuteen päättyneestä viime kaudesta kokenut. Aaro Helin suuntasi Sveitsiin, Juuso Woivalin ja Valtteri Molkka Steelersiin. Materiaali on edelleen sarjan kovin, ei se juuri vahvistuksia vaadikaan. Mutta vaikka joukkue ei juuri muuttunutkaan, puhaltavat uudet tuulet silti tällä kaudella Tampereellakin. Joukkueen legendaarinen kotipesä Tampere Areena purettiin viime kauden jälkeen ja joukkue siirtyi uuteen areenaan, Lempäälän Ideaparkin Bläk Boks -nimellä kulkevaan areenaan. Kuuleman mukaan puitteiden pitäisi olla viimeisen päälle kunnossa, sen LASB pääsee arvioimaan heti huomenna.

Classic – LASB keskiviikkona 29.9. klo 18.30 alkaen Ideapark Bläk Boks. Lähetys Ruutu+

Kuva: Esa Takalo.