Otteluraportti: Kuuden pisteen viikonloppu pakettiin aina helpossa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa nähtiin toistaiseksi alkukauden parasta LASBia. Ottelun alku oli tasaväkistä vääntöä, mutta viimeistään toisessa erässä LASB otti ohjat itselleen ja haki lopulta vahvan 8-4 -voiton.

Ottelu sai heti alkuminuuteilla lentävän lähdön, kun Santtu Pohjonen lähetti Tino Nivalan läpiajoon torjunnan jälkeen ja Nivala aloitti maalinteon ajassa 4:14. Peli oli armotonta kamppailua ja mailalla hakkaamista alusta asti, ja sen sai tuta Janne Jaanus erän alkupuoliskolla. Tämä satutti jalkansa laitatilanteessa ja matka kävi huollettavaksi ja koppiin, eikä mies peliä enää pystynyt jatkamaan.

– Jannen nilkka vähän meni ympäri siinä, pystyy kuitenkin painoa varaamaan sille jo. Varmasti jonkun viikon huili, näitä sattuu. Ei siinä sen suurempaa ongelmaa ole, meillä on huippusenttereitä joukkueessa, Tatu Havula siirtyi laidasta Jannen paikalle ja hoiti hommansa mallikkaasti, valmentaja Henri Vilén kertoo.

Lisämaaleja erässä saatiin odottaa aina viimeiselle minuutille saakka, kun Matti Korhonen löi ylivoimalla tilanteeksi 2-0. Tämä johto ei kauaa kestänyt, sillä Steelers-kapteeni Jarno Mäkinen käänsi tilanteeksi 2-1 kymmenen sekuntia ennen erän loppua.

– Eka erä oltiin parempia kuin Tiikereitä vastaan, mutta paljon parannettavaa jäi silti. Hukattiin palloa paljon keskialueella ja annettiin niistä vastustajalle paikkoja. Steelers puolustaa tiiviisti ja iskee hyvin vastaan. Santtu oli jälleen kovassa arvossa maalillaa, kymmenkunta koppia varmaan jo ensimmäiseen erään ja piti tilanteen meille hyvänä, Vilén kertaa.

Toinen erä kamppailtiin tasaväkisissä merkeissä, molemmat joukkueet pystyivät luomaan lukuisia laadukkaita maalipaikkoja. LASB onnistui maalinteossa kahdesti, ensin Niko Einiö rokotti vanhaa seuraansa entisessä kotihallissa. Pian tämän jälkeen tarjoutui mahdollisuus rangaistuslaukaukseen, mutta Miikka Pentikäinen kilautti pallon veivien päätteeksi sivurautaan. Steelers tuli jälleen maalin päähän viimeisellä vitosella, mutta erän loppuhetkillä Tatu Havulan ensimmäinen liigamaali nosti johdon jälleen kahteen.

– Toiseen erään painotettiin keskialueen merkitystä ja saatiin palloa liikkumaan. Hienosti jätkät toteuttivat pyydettyjä asioita. Erä oli tosi hyvä meiltä, varmasti päivän paras. Hallittiin palloa ja paikkoja oli tehdä enemmänkin maaleja kuin mitä lopulta saatiin. Hyvässä kahden maalin johdossa päästiin viimeiseen erään.

Kolmannen erän alussa Steelers tuli vielä maalin päähän, mutta sitten LASB painoi kaasua peräti neljän maalin verran. Tiitus Salokangas iski maaleista kaksi, Jesse Arola yhden ja Einiö vielä illan toisella osumallaan. Hämeenlinnalaisten riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Henri Stenberg pääsi vielä iskemään lohtumaalin vanhaa seuraansa vastaan, mutta se oli enää kosmetiikkaa.

– Kolmas erä mentiin niin kuin ajateltiin, saatiin rohkealla pallollisella pelillä pari maalia lisää taululle ja oltiin valmiita Steelersin kiriin. Tänään onnistuttiin tekemäänkin niistä paikoista, joita saatiin, eikä annettu kaverille siimaa enää, Vilén kiteyttää.

Joukkue taivaltaa alkusyksyn otteluruuhkassa, kun tuplapeliviikonlopun jälkeen edessä on kaksi päivää huilia ja keskiviikkona pelataan jo Classicia vastaan Tampereella. Kova pelitahti ei vielä ainakaan joukkueessa suuremmin näy.

– Yllättävän vähän näkyi rasitus tänään, vaikka tuplaviikonloppu olikin. Tänään oltiin sen verran enemmän pallossa, että se säästi miehiä jo vähän paremmin kuin jos kyykkisi omissa koko ajan. Pari huilipäivää vain välissä ennen kuin taas mennään, jokaisen täytyy panostaa laadukkaaseen palautumiseen ja energian tankkaukseen. Sitä kautta ollaan valmiita keskiiviikkona.

Kiitosta saa myös LASBin kannatusjoukot, jotka saapuivat runsaslukuisina Hämeenlinnaan. LASBin vaihtopenkin takana paukuttanut rumpuryhmä ja muut kannattajat saivat ansaittua kiitosta joukkueelta pelin jälkeen.

– Älyttömän hienoa se on yleisölle pelata. Siitä reilusta 400:stä katsojasta täällä varmaan 150 oli omia faneja. Paljon enemmän fiilistä niin itsellä kuin erityisesti pelaajilla. Iso kiitos kaikille faneille!, Vilén päättää.

Kuva: Juha Käenmäki.