Otteluraportti: LASBin esitys jätti paljon toivomisen varaa TPS:n käsittelyssä – ”Luvattoman pahasti katkesi selkäranka”

LASBin urakkaviikko päättyi toiseen perättäiseen tappioon, kun TPS haki pisteet Turkuun Lahden illasta. Puoli peliä kamppailtiin tasaväkisesti, mutta toisessa erässä turkulaiset pääsivät karkumatkalle eivätkä enää katsoneet taakseen.

Ottelu sai oranssipaitojen kannalta parhaan mahdollisen alun, kun ennen ensimmäisen vitosen täyttymistä TPS rikkoi läpiajoon päässyttä Niko Einiötä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Laukauksen pääsi suorittamaan 18-vuotispäiviään viettänyt Tiitus Salokangas, eikä tämä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Johtoasemaa kesti erän loppuminuuteille saakka, jolloin TPS-kippari Miko Kailiala onnistui ohjaamaan Aleksi Ahokkaan lähettämän pallon LASBin maaliin. Paikkoja tasoitusosumaan riitti jo ennen tuotakin, mutta Santtu Pohjonen kannatteli joukkuetta useissa tilanteissa. Häntä työllistettiin peräti 14 torjunnan verran jo avauserässä.

Toisessa erässä LASB otti jälleen kuskin paikan tuloksellisesti ennen erän puoltaväliä Salokankaan tarjotessa poikkisyötöllään Jānis Ragovskisille maalipaikan, josta latvialainen löi johto-osuman. Sitä johtoa ei kestänyt kuin pari minuuttia. TPS:n kolmoskenttä löi pelin ensin tasoihin, jonka jälkeen muut kentät liittyivät talkoisiin ja erätauolle mentäessä lukemat olivat jo 2-5 turkulaisten hyväksi.

Päätöserässä TPS ei juuri siimaa turkulaisilta saanut, kun mustavalkoinen vyöry jatkoi jauhamistaan. Perttu Koljosen ainokainen kavennusmaali ei paljoa lohtua tuonut, kun kokonaislukemat taululla olivat pelin jälkeen peräti 3-9. Myös Santtu Pohjonen teki maalillaan tilaa Antti Ripatille pelin jo ratkettua yhdeksännen maalin jälkeen

– Ei me ihan huipputasolle päästy missään vaiheessa peliä. Se vaadittaisiin, että TPS:n tasoisen joukkueen pystyisi kaatamaan. Eka puolikas pelistä taisteltiin voitosta lukemat suotuisina, siinä mielessä ihan OK alkupuolisko. Sitten kun TPS pääsi muutaman maalin tekemään, niin luvattoman pahasti katkesi meiltä selkäranka. Siinä on meillä paljon hommaa, parista takaiskusta ei voi koko korttipakka hajota. Sitä työstetään, Koljonen summaa pelin jälkeen.

Neljä peliä on tahkottu viikon sisään, saldona kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Minimitavoitteeseen päästiin, kun Tiikerit ja Steelers kaatuivat viikonloppuna, mutta lisäpisteetkin olisivat kelvanneet.

– Ne pelit hoidettiin, mitkä oli pakko hoitaakin, siitä voi olla tyytyväinen. Vähän lisäpisteitäkin olisi haluttu nipistää jostakin, mutta näillä mennään tällä kertaa ja otetaan ne jostain muualta sitten, Koljonen sanoo.

Nyt on viikko aikaa huilata ja hioa peliä kuntoon, sillä seuraava peli oranssipaidoilla on edessä vasta viikon päästä lauantaina, kun vieraaksi tulee sarjanousija Karhut Porista.

Kuva: Petteri Laine.