Otteluennakko: Karhunkaatoon kotiyleisön tuella

Viikon ainoa koitos LASBin sotureille on luvassa lauantaina kotikaukalossa, kun sarjanousija Karhut saapuu Porista vierailulle. Ottelu on otollinen tilaisuus katkaista jälleen orastava tappioputki.

LASBin edellisestä ottelusta tulee lauantaina täyteen viikko, kun edellisen kerran pelattiin viime lauantaina TPS:aa vastaan. Silloin pelattiin neljäs peli viikon sisään, nyt joukkue on saanut valmistautua ja harjoitella rauhassa viikon verran.

– Kunnolla ollaan treenattu tämä viikko, paljon lajitreenejä ja panostettu myös fysiikkaan,se kun jäi edellisellä viikolla aika vähiin, Jesse Arola kertoo.

Viidennes runkosarjasta on pian pelattu ja joukkueen alkukausi on ollut kaksijakoinen, sillä viidestä pelistä voittoja on kaksi ja tappioita kolme. Ennen perjantain kierrosta kuusi pistettä oikeuttaa sarjataulukossa sijalle kymmenen.

– Ei tässä kauheasti erikoisuuksia olla esitetty. Ne pelit on voitettu, mitkä on pitänyt ja sitten Classicille ja TPS:lle ei pärjätty. SPV-matsi meni ekana pelinä vähän ohi, Arola sanoo.

TPS-ottelun jälkeen puhutti erityisesti oranssien peli-ilmeen lässähtäminen parin nopean takaiskumaalin jälkeen. Puoli peliä kamppailtiin tasaväkisesti, mutta kahden nopean TPS-maalin jälkeen LASBin jänne katkesi. Asiasta puhuivat niin Perttu Koljonen otteluraportissa kuin Kalle Tyrkäskin ESS:n haastattelussa.

– Jokainen on henkilökohtaisesti sitä käsitellyt, ei olla joukkueen sisällä sitä pelin jälkeen enää käsitelty. Luulen, että jokainen jätkistä on sen verran voitontahtoinen, että tuollaisia ei enää päästetä tapahtumaan.

Lauantaina vastaan asettuva Karhut nousi täksi kaudeksi jälleen Divarista F-liigaan. Edellinen visiitti kirkkaissa valoissa porilaisilla ajoittuu kauteen 2018-2019. Tuon kauden peruja ovat joukkueiden ainoat liigatason kohtaamiset ja ne molemmat menivät silloin LASBin laariin.

Porilaiset ovat aloittaneet kautensa toistaiseksi vaisusti neljän pelin pistesaaliin ollessa pyöreä nolla. Tulosten takaa on kuitenkin nähtävä, että joukkue on pistänyt silti kaikki vastustajansa koville tappioista huolimatta.

– Varmasti nälkäinen ja kovaa taisteleva joukkue. He ovat kuitenkin vasta nousseet liigaan ja haluavat näyttää kuuluvansa tänne ja voittaa pelejä täälläkin. Meidän pitää lähteä hallitsemaan palloa ja sitä kautta tuottaa maalintekopaikkoja. Karhut iskee vastaan tehokkaasti, pitää olla niiden kanssa huolellinen ja puolustaa ne pois, Arola kertoo.

Kokoonpanoltaan Karhut luottaa pitkälti viime kauden Divarissa loistaneeseen pelaajarunkoon. Tähtiluokan nimiä ei juuri löydy, mutta muutama seurattava pelaaja toki on. 18-vuotias hyökkääjälupaus Juuso Ahola on kova tulevaisuuden nimi ja on jaetulla kärkipaikalla joukkueen sisäisessä pistepörssissä viidellä pisteellään. Samassa pistemäärässä on myös Lahdessakin tuttu nimi, rightin puolen maalitykki Tomi Jerkku. Jerkku piipahti LASBissa kaudella 2019-2020 Karhujen pudottua Divariin, mutta palasi viime kaudeksi nostamaan joukkuetta takaisin pääsarjaan. Pientä erikoiskohtelua on Jerkulle todennäköisesti luvassa kotijoukkueen puolelta.

– Jotain pientä kuittia kannattaa aina antaa Tompan suuntaan, Arola vinkkaa.

Syksyn pimetessä kovaa vauhtia joukkue tarvitsee kaiken saatavilla olevan tuen ja hallille kaivataan kaikkia paikalle pääseviä katsojia. Viime kauden tyhjille katsomoille pelaamisen jälkeen joukkue kaipaa yleisöä lehtereille.

– Kannattaa tulla hallille, maan parasta salibandya ei Lahdessa muualla näe. Pelataan todella viihdyttävää peliä, varmasti katsomossa on huomennakin hyvä tunnelma! Paljon kivempi on kentälläkin olla, kun yleisö elää mukana ja hurraa ja kannustaa kun onnistumisia tulee, Arola sanoo.

Ostahan siis lippusi ennakkoon Tiketti.fi:stä tai hallin ovelta ennen ottelun alkua ja tule kannustamaan oranssi voittoon!

LASB – Karhut lauantaina 9.10. klo 17 alkaen Lahti Energia -areenalla!

Ottelu nähtävillä myös Ruutu+:ssa.

Kuva: Petteri Laine.