Otteluraportti: Sarjanousijan koulutus jäi puolitiehen – Karhut voittoon Lahdessa

LASBin lauantai-ilta ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, kun oranssi ryhmä joutui taipumaan sarjanousija Porin Karhuille Lahden lauantai-illassa. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja vieraat ratkoivat kamppailun viimeisellä vitosella.

Kamppailu sai kotijoukkueen kannalta hyvän alun, kun jo kolmannella peliminuutilla LASB sai ottelun avausmaalin tehtyä. Asialla oli Matti Korhonen keskisektorista, kun tämä pääsi iskemään pallon verkkoon suoraan Tatu Havulan syötöstä. Pari minuuttia tästä Karhut pääsi tasoittamaan ottelun hyökkäyspään vaapaalyönnin jälkeen, kun kokenut Ville Salonen laittoi tarkan laukauksen etukulmaan ruuhkan takaa. Erätauolle lähdettiin kuitenkin LASBin johdossa, sillä erän puolivälin jälkeen Joni Puolakka päätti LASBin vastahyökkäyksen johtomaaliin.

Toinen erä painittiin pitkälle samoissa lukemissa, kunnes jälkimmäisellä kympillä Karhuille tarjoutui ylivoimatilaisuus Daniel Megyaszain estämisjäähyn myötä. Porilaisten ylivoima toi heti tulosta ensi yrittämällä lahtelaisille tutun pelimiehen, Tomi Jerkun, laukoessa porilaiset jälleen tasoihin. Erän lopulla nähtiin vielä pelin varmasti komein suoritus Tiitus Salokankaan heittäessä perinteisen ilmaveivin ohi Arvid Vonkin.

– Muutaman kerran on sitäkin veiviä tullut yritettyä, hyvä että välillä menee sisäänkin. Ei ihan uunolta näytä, kun joka kerta pallo karkaa katsomoon. Todella paljon ollaan katusählykentillä oltu Salmian Jassen kanssa pelailemassa, sieltä nuo taidot on varmasti opittu, Salokangas itse värittelee pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä ei LASBin maaleja enää nähtykään. Kolmen minuutin kohdalla Tatu Ruohonen tasoitti ottelun, jonka jälkeen mentiin tasalukemissa pitkälle erän loppuun. Jatkoaika alkoi jo ehkä häämöttää takaraivossa, mutta Karhujen pelaajat olivat eri mieltä. Joukkue iski kaksi pikamaalia viimeisillä minuuteilla, eikä LASBilta löytynyt enää tähän vastausta. Kotijoukkue haki kavennuksia ilman maalivahtia jopa pari minuuttia, mutta yhtäkään lisämaalia ei saatu ja Karhut haki ensimmäisen pistepottinsa tämän kauden F-liigasta.

– En tiedä mitä tuossa kolmannessa erässä tapahtui, peli oli meillä hyvin hanskassa ja kuitenkin yhtäkkiä vastustaja olikin johdossa. Paikkoja saatiin kyllä riittävästi, mutta kolmella tehdyllä maalilla ei salibandypeliä usein voiteta, Salokangas sanoo.

– Tämä on maalintekopeli, omia paikkojamme ei käytetty ja kaveri käytti, niille voitto ja meille häviö, summaa Kalle Tyrkäs ottelun ratkaisukohdat ytimekkäästi.

Joukkueella on nyt vajaa kahden viikon tauko peleistä, sillä seuraava ottelu on edessä vasta perjantaina 22. päivä lokakuuta Nokian KrP:n vieraana. Aikaa on siis valmistautua kunnolla. Salokankaalla edessä on ensi viikonloppuna U19-maajoukkuereissu Tšekin Plzenissä pelattavaan EFT-turnaukseen.

– Tosi hyvillä fiiliksillä lähdössä, hienoa päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Mullakin siitä on jo pari-kolme vuotta, kun U16-maajoukkueen kanssa tuli oltua ulkomailla. Ei ole EFT-turnauksissa ennen tullut käytyä, hienoa nähdä kansainvälistä tasoa ja näyttää omia taitoja siellä, Salokangas hehkuttaa.

Kuva: Rami Rusinen.