Otteluennakko: Voittosaraketta parantelemaan EräViikinkien kustannuksella

Viikon ainoa ottelu pelataan sunnuntaina kotiaskissa, kun EräViikingit tulee vieraaksi Lahteen.

Viikon verran on sunnuntaista Jymy-tappiota ehditty sulatella, kun seuraava ottelu EräViikinkejä vastaan koittaa. Tuon pelin esitys toi eteen ison mietinnän ja itsetutkiskelun paikan joukkueelle.

– Uskon, että se peli viimeistään toimi herätyksenä. Tässä sarjassa ei niitä pisteitä huonolla esityksellä saa keneltäkään. Se vaatii ehjän 60 minuuttia joka ilta ja ylärajoilla pelaamista joka jätkältä. Pelin jälkeen käytiin aika paljon läpi, että mistä kiikastaa ja mitä voidaan tehdä paremmin. Nyt toivottavasti osataan tehdä asiat valmistautumisen ja kaiken muunkin suhteen paremmin, että ollaan valmiita pelaamaan taas pisteistä sunnuntaina, LASBin puolustaja Lauri Palvaila pohtii.

Millaisiin konkreettisiin asioihin on sunnuntain jälkeen otettu kiinni?

– Yksilön vastuu, ehkä vähän kliseinen termi, mutta jokaisen täytyy tulla hallille antamaan parastaan. Yhdessä kun valmistaudutaan peliin pari tuntia ennen alkua, niin hitsaudutaan silloin yhteen ja jatketaan sitä pelin läpi. Viime sunnuntaina ei siinä ihan onnistuttu. Perusasioihinhan peli nojaa.

LASBin alkukausi on edennyt synkissä merkeissä pirteän alun jälkeen, sillä alla on nyt viiden ottelun tappioputki. Yhteensä kahdeksasta ottelusta on saldona kaksi voittoa ja kuusi tappiota. Sarjataulukossa seitsemän pistettä oikeuttaa sijaan kymmenen.

Sunnuntain vastustaja ErVi on aloittanut kautensa pirteämmin. Seitsemästä ottelusta tilillä on neljä voittoa ja kolme tappiota, viimeisimpänä perjantainen voitto Oilersista rangaistuslaukauksilla.

– ErVi on aktiivinen joukkue, joka liikuttaa palloa hyvin. Meidän täytyy olla ytimessä, että pystytään heidän pallonopeuteen vastaamaan.

Viime kaudella keskinäiset voitot tasattiin, kun molemmat voittivat kotiottelunsa. Lahden ottelu päättyi lukemin 5-3, Helsingin 5-4. Historian saatossa liigapeleissä on kohdattu 12 kertaa, voitot ovat 10-2 ErVille.

– Meillä on ollut aika tasaisia pelejä heitä vastaan viime vuosina. Lähdetään toteuttamaan omaa hyvää kuusikymppistä ja yritetään tehdä vastustajan vastaavasta mahdollisimman huono.

Joukkueen viime kausi oli iso pettymys. Heikko alkukausi maksoi lopulta pudotuspelipaikan, kun juuri LASB kiilasi helsinkiläisten edelle runkosarjan kahdeksannelle sijalle. Kesällä kokoonpano koki pientä vaihtuvuutta, kun tuolloinen ykköstykki Markus Salmi siirtyi Happeeseen. Tilalle tuli Tiikereistä Joakim Lund, joka onkin ollut joukkueen paras pistemies tehoin 10+4=14. Myös maalivahti vaihtui kokeneen Santtu Strandbergin vaihdettua maisemaa. Tähänkin ratkaisu löytyi Tiikereistä Nemo Sipilän muodossa.

Oman mausteensa peliin tuo myös ErVin puolella kauden ensimmäiseen peliinsä pukeva Patrik Laitinen. Mies siirtyi täksi kaudeksi ErViin kolmen LASBissa vietetyn kauden jälkeen, eikä ole tällä kaudella vielä loukkaantumisen vuoksi peliäkään päässyt pelaamaan. Nyt paluu kentälle olisi edessä vanhassa kotihallissa, ainakin vaihtopenkin puolella.

– En tiedä uskaltaako “Vuokin vuohi” kentälle tulla, vaikka kunnossa olisikin. Se nähdään huomenna. Ilomielin otan miehen avosylin vastaan kentällä, jos näin voi sanoa. Kannattaa sitoa nauhat kunnolla ja pistää panta päähän niin ei tukka hulmua silmillä. Koko ilta tulee, Palvaila sanoo.

LASB – EräViikingit Lahti Energia -areenalla sunnuntaina 31.10. klo 16 alkaen

Liput ennakkoon myy tiketti.fi tai hallin ovelta ennen ottelun alkua!

Lähetys nähtävissä Ruutu+:n kautta.

Kuva: Petteri Laine.