Tiitus Salokangas ja Tatu Havula valittiin Puolustusvoimien urheilukouluun

Puolustusvoimat julkaisi tiistaina urheilijat, jotka on valittu aloittamaan asepalveluksensa urheilukoulussa 11.4.2022. Salibandyn pelaajia 98 valitusta urheilijasta oli 15, joista kaksi tulee LASBista, kun Tiitus Salokangas ja Tatu Havula olivat valittujen joukossa.

Urheilukouluun päästäkseen täytyy lukeutua lajissaan kansalliseen tai kansainväliseen huippuun ja lajin tulee olla olympia- tai MM-kisalaji, tai vähintään laajasti harrastettu.

Urheilukoulun palvelus sisältää sotilaskoulutuksen lisäksi runsaasti fysiikka- ja lajiharjoituksia. Palvelusaika urheilukoulussa on 347 vuorokautta.

– Yllättynyt fiilis, koska testipäivästä jäi sellainen fiilis, että siellä saattaa mennä kovempia tekijöitä kyllä nyt edelle. Toki myös tosi helpottunut fiilis, koska toi urheilukoulu oli mulle iso tavoite ja sinne halusin päästä. Mulla olisi alkanut intti Parolassa vasta kesällä 2023, joten muutos siihen aikatauluu on aika iso! Tietysti jännittää ja samalla oon yllättävän innoissani lähdössä. Siistiä päästä monien hyvien ystävien kanssa touhuumaan samoja juttuja! Onhan siellä muitakin kavereita maajoukkueleireiltä, mutta varmasti Tatun kanssa helpompi lähteä kun yksin. Ja Tatun kanssa ei varmasti tylsää tule, eikä taida kummallakaan oikein mitään hajua olla, että mitä siellä tehdään, mutta eiköhän tossa kerkiä tutustumaan ja oppimaan, Salokangas pohtii.

– Oikein hyvillä fiiliksillä kyllä lähdössä ja toivottavasti hauska vuosi tiedossa. Kiva juttu myös että Tille pääsi myös niin voidaan yhdessä sitten reissata tuota Lahti-Santahamina -väli, Havula sanoo.

Onnittelut pojille valinnoista, ja aurinkoisia aamuja huhtikuussa!

Kuva: Petteri Laine.