Otteluraportti: Maajoukkuetauolle tappio niskassa – Oilers käänsi tasaisen pelin itselleen päätöserässä

LASB väänsi Oilersia vastaan tasaisen kamppailun. Kaksi erää painettiin tasaväkisesti, kolmannen erän tehottomuus koitui LASBin kohtaloksi, kun Oilers rankoi puolestaan omista paikoistaan. Loppulukemat merkittiin isännille 7-3. 

Avauserässä LASB sai mieluisan alun kun jo kuudennella minuutilla taululle saatiin vierasjohto. Jānis Ragovskis antoi ensin pari harhasyöttöjä omissa, joista kuitenkin selvittiin säikähdyksellä. Pallon saatuaan takaisin Latvian mies nosti itse pallon ylös ja tarjoili syötön keskustaan Timi Kotkalle, joka iski pallon verkkoon. Oilersille tarjoutui ylivoimalla tilaisuus tasoittaa peli, mutta maalia se ei sillä saanut aikaan.

Tasoihin kotijoukkue kuitenkin pääsi, kun Rasmus Kainulaisen laukaus pomppi epäonnisesti Santtu Pohjosen selän kautta verkkoon. LASBille tarjottiin vielä erän loppuun ylivoima, jonka joukkue käytti. Niko Einiö pääsi laittamaan maalin edustalta pallon verkkoon Tiitus Salokankaan tarjoilusta.

Toinen erä tarjoili jälleen aimo annoksen jännitystä. Oilers laittoi ensin pelin tasoihin Justus Kainulaisen kelpo rystykudilla. Pian tästä Einiötä rikottiin toisessa päässä rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta Hämeenlinnan mies ei tilaisuutta käyttänyt. Itse kun ei tee, niin vastustaja tekee. Markus Markkola vei kotijoukkueen johtoon ajassa 25:41. Pian Miikka Pentikäisen istuessa toisella jäähyllään Jesse Arola pääsi tekemään tasoituksen alivoimalla Joni Puolakan upeasta esityöstä. Erän loppumimuutit LASB pääsi pelaamaan vielä ylivoimaa Rasmus Kainulaisen taklatessa Pentikäistä LASBin päädyssä. Ylivoimaa jäi tähteelle vielä päätöserään.

Kolmannen erän alussa vierasjoukkueella oli muutamia aivan huipputontteja, mutta palloa ei maaliin niistä saatu. Oilers siinä onnistui muutamalla nopealla hyökkäyksellä, ja naulasi itsensä kahden maalin johtoon ennen erän puoltaväliä. Loppunumerot merkittiin Oilersin hyväksi 7-3 ja LASB joutui tyytymään nollaan pisteeseen.

– Hyvinhän me rimpuiltiin pari erää. Taisteltiin ja naulattiin paikoista. Kolmannessa erässä Oilers pääsi edelle, meillä oli 4-3 -tilanteessa monta tosi hyvää paikkaa, joista olisi voitu tulla peliin mukaan. Ei tehty omista paikoista ja vastustaja teki, jäätiin ratkaisevan verran jälkeen eikä saatu sitten oikein kiriä aikaan. Heillä on aika paljon taitavia pallollisia kundeja, vaikea heiltä on palloa pois ottaa, Pentikäinen kertaa.

Pentikäisellä oli muutamaankin otteeseen kovia vääntöjä Kainulaisen veljesten kanssa. Erityisesti Rasmuksen kanssa vääntö oli kovaa. Vanhoja kavereita ja kylänmiehiä vastaan painimisesta mies kertoo nauttineensa.

– Hauskaahan se oli, pääsi taas itseään testaamaan huippuyksilöitä vastaan. Välillä tuppaa naurattamaan, mutta koittaa parhaan mukaan keskittyä. Muutamat pikku painit oli Rapen kanssa.

Pelin jälkeen joukkue viipyi kopissa pidemmän tovin keskustelemassa. Hyvässä hengessä keskusteltiin, miten tästä jatketaan.

– Käytiin peli läpi ja mietittiin jatkoa, mitä halutaan tehdä ja mihin halutaan satsata. Hyvä juttutuokio, ei ollut mikään kriisipalaveri.

– Tauluun kun tulee, niin töitä on paljon. Nyt on onneksi aikaa työstää. Joka pelissä on hyviä ja huonoja asioita, vaikea sanoa tästä nyt selkeitä juttuja. Hengitellään ja katsotaan mitä tehdään.

Edessä on nyt kuukauden maajoukkuetauko, joten aikaa on pohtia ja harjoitella. Seuraavan kerran pelataan vasta 17.12. Tiikereiden vieraana.

Kuva: Esa Takalo.