Otteluennakko: Joulun viettoon ilmaispelin kautta – isot pisteet jaossa SPV:n isäntänä

Odotettu hetki koittaa tänään, kun LASBin tarjoama ilmaisottelu SPV:ä vastaan on käsillä. Luvassa on huippujännittävä F-liigan ottelu, jonka lisäksi luvassa on monenmoista oheisohjelmaa. Arvomme K-Market Mallas Lammin lahjoittaman joulukinkun, Cafe Anitan valmistaman käpykakun sekä LASBin joulutuotteet jätkänkynttilän ja joulukuusen. Lisäksi erätauoilla mitellään junioreiden näytöspelit, P11-poikien LASB-Jäppärä ja T12-tyttöjen LASB-Pelicans. Tervetuloa mukaan!

LASB pääsee lähtemään sunnuntain ilmaisotteluun voiton siivittämänä, kun perjantain vierasottelussa Vantaalla kaatui Tikkurilan Tiikerit 8-3. Ottelu oli tiukka kaksi erää, mutta kolmannessa erässä LASB hoiti pelin itselleen.

– Vastus vähän kovenee edellisestä, me otetaan perjantaista kolmannen erän hyvät asiat mukaan ja uskon että sillä pisteet jäävät Lahteen, LASB-puolustaja Matti Korhonen arvelee.

Kotijoukkueen otteet alkoivat näyttää piristymisen merkkejä jo ennen maajoukkuetaukoa. Synkkä kahdeksan ottelun tappioputki laitettiin poikki edellisessä kotiottelussa Happeeta vastaa ja viimeinen ottelu ennen taukoa oli hyvä taistelu viime kauden hopeamitalisti Oilersia vastaan. Kuukauden harjoitusaika on tehnyt tehtävänsä joukkueen pelille.

Perjantaina LASBin ykköskentällinen oli vahvassa vireessä, kun Tupla-paitaa kantava Tiitus Salokangas vietti neljän pisteen iltaa, Daniel Megyaszai puolestaan kolmen. Isompia muutoksia toimiviin kenttiin tuskin on sunnuntaille tulossa.

Sunnuntain vastustaja SPV on tänä viikonloppuna Hämeen kierroksella, sillä se kohtasi lauantai-iltana ensin Steelersin Hämeenlinnassa ennen Lahteen suuntaamista. Tuosta pelistä seinäjokiset kaivoivat voiton itselleen vasta voittolaukauskilpailun kautta, joten ainakin lepoetu on illan kamppailussa LASBin puolella.

Peliveljet on sarjataulukossa sijan verran LASBin edellä yhdeksännellä sijalla, pisteitä on kasassa 13 ottelun jälkeen 17, joten voitolla oranssit nousisivat tasapisteisiin SPV:n kanssa.

– Yhden pelin heitä vastaan pelasin tällä kaudella, enkä ole sen enempää heiltä nähnyt. Edellisellä kaudella muistan, että he tulivat kunnon apinakarvilla päälle, yhtään ei tiedä mitä sieltä tulee. Kaikkeen pitää olla valmiita, Korhonen sanoo.

– Ihan omilla aseillamme lähdetään heitä haastamaan. Pelataan kauden paras peli. Uskon, että kolme pistettä otetaan sarjataulukkoon.

SPV:n parhaan pistemiehen Tupla-paidan otti Hämeenlinnan pelissä itselleen maalitykki Jari Hankkio (11+8=19) ketjukaveriltaan Sami Koskelta (5+14=19). Hankkio, Koski ja keskushyökkääjä Henri Myllymäki päästettiin Steelersiä vastaan irti vasta avauserän alussa ylivoimalla. Kolmikko aloitti ottelun penkin puolella, mutta pelin loppua kohden vastuu kasvoi runsaasti.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli kauden avausottelu syyskuussa Seinäjoella, tuolloin SPV oli parempi numeroin 7-4. Tuossa pelissä heikko alku koitui LASBin kohtaloksi, kun kahden erän jälkeen tuolloin oltiin jo neljän maalin tappiolla. Päätöserän hyvä kiri ei riittänyt.

– Se oli huono peli meiltä silloin, oltiin aika lampaita siinä. Siitä ei jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa, mutta huomisesta sitten toivottavasti on, Korhonen muistelee.

Hieno kamppailu siis luvassa Suurhallilla sunnuntaina, joten ehdottomasti kannattaa tulla paikalle, kun ilmaiseksi pääsee! Mitä KorhosMatti sanoisi niille, jotka vielä vähääkään epäröivät paikalle tuloa?

– Nyt kannattaa sankoin joukoin suunnata hallille peliä katsomaan. LASBilla on hyvä joulukamppis päällä, saadaan hallille hyvä pöhinä päälle ja näytetään, että Lahessa pelataan voittavaa salibandya ja lopetetaan tämä vuosi vielä tyylillä!

LASB – SPV ilmaispeli Lahti Energia -areenalla sunnuntaina 19.12. klo 16 alkaen!