Otteluraportti: Pisteet mukaan Tikkurilasta vahvalla esityksellä – syntymäpäivankari Megyaszai illan ykköstähti

LASB palasi jälleen voittokantaan Tikkurilan vierailullaan, kun Tiikerit taipui lopulta 8-3 -numeroin. Kamppailu oli tasaisempi kuin lukemat alkavat ymmärtää. 

Ottelu sai LASBin kannalta vahvan alun, kun jo puolentoista minuutin pelin jälkeen Niko Einiö pääsi avaamaan maalihanat kamppailussa tarkalla laukauksellaan. Viiden minuutin pelin jälkeen puolestaan Perttu Koljonen lisäsi johtoa kahteen tämän päästessä läpiajoon pelin kääntyessä nopeasti oman pään vaaranpaikan jälkeen. Tiikereiden Christian Remes kavensi vielä väkevällä yksilösuorituksella. Hyökkääjäksi laitettu Konsta Lehtonen teki viime minuutilla vielä yhden maalin, mutta Remes kuittasi vielä kertaalleen ennen erän loppua.

Toisessa erässä ensimmäistä maalia saatiin odottaa yli puolenvälin, kun Tiikerit tasoitti Sami Aallon maalinedusruuhkasta lähteneellä laukauksella. LASB otti kuitenkin johdon vielä takaisin ennen erän loppua, kun Tiitus Salokangas sai laittaa pallon takatolpalta sisään Daniel Megyaszain tarjoilusta.

Salokankaan johtomaali oli tärkeä ottelun lopun kannalta, ja se jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Tiikerit joutui tappioasemassa pelaamaan aggressiivisemmin, mikä avasi LASBille lisää maalipaikkoja, joista myös viimeisteltiin. Ykköskenttä maalasi päätöserässä vielä kolmesti ja Jesse Arola sinetöi voittolukemat tyhjään maaliin.

– Hyvältähän se tuntui taas voittaa, kun kuukauden pelitauko on lusittu. Joukkueen kanssa on saatu hyvä nollaus kauteen, kun pelaamatta on oltu. Tämä on meille uusi alku ja se on mukava aloittaa voitolla, kolmen pisteen iltaa viettänyt Megyaszai sanoo.

– Saatiin hyvä startti pelin alkuun, mutta Tiikerit sai otteen taas hetkellisesti itselleen. 4-3 -maali toisen erän lopulla oli meille tosi tärkeä, siinä on tosi iso ero onko 4-3 voitolla vai tappiolla. Päästiin sen jälkeen hyvin kääntämään useaan kertaan ja tehtiin niistä ihan hienoja maaleja, hän kertaa ottelun avaintapahtumia.

Megyaszai summasi iltaan tehot 1+2=3 ja oli LASBin parhaimmistoa. Niin omat kuin erityisesti joukkueen pisteet maistuivat 25. syntymäpäiviään viettänyttä Megyaszaita.

– Oli tämä tähän mennessä paras syntymäpäivälahja, minkä on saanut. On muinakin vuosina ollut hyviä lahjoja, mutta tämä oli niistä paras, hän nauraa.

Megyaszain sukunimestä kuulee joka vierashallissa mitä omintakeisimpia lausumismuotoja kuuluttajilta ja selostajilta. Miltä se tuntuu?

– Siihen on tottunut, ei se tunnu miltään enää. Joukkueen kesken aina odotellaan,että mitä versioita milloinkin tulee, Megyaszai kertoo.

Seuraavan kerran LASB pelaa sunnuntaina kotipelissä SPV:tä vastaan. Kyseessä on joulun kunniaksi ilmaispeli, jonne kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita kannustamaan.

– Tästä illasta otetaan mukaan olme pistettä ja se tieto, kuinka hyvältä voitto tuntuu. Niistä on hyvä jatkaa. Sunnuntaina tarjotaan kotiyleisölle paras kotipeli tällä kaudella! Megyaszai kiteyttää.

LASB – SPV Lahti Energia -areenalla sunnuntaina 19.12. klo 16 alkaen, tervetuloa hallille!

Kuva: Ari Arola.