Otteluennakko: Uusi vuosi vihdoin käyntiin tärkeillä tuplapeleillä – lauantaina isännöidään Classia ja sunnuntaina vieraillaan Porissa

Karanteenit ovat takanapäin ja on aika palata pelikentille! LASBin edellisestä pelistä on kulunut jo yli kolme viikkoa, kun viikonloppuna pelataan vihdoin vuoden ensimmäiset kamppailut Classicia ja Karhuja vastaan. 

Viimeisimmistä peleistä on viikkoja aikaa, mutta LASB porskuttaa silti edelleen kolmen ottelun voittoputkessa! Edellisissä otteluissa kaatuivat Tiikerit, SPV ja Steelers, tänä viikonloppuna virettä testaavat Classic ja Karhut.

Tammikuun alussa saatiin ikäviä uutisia, kun LASBin joukkue joutui karanteeniin koronatartuntojen takia. Ne on nyt lusittu pois ja joukkue on ehtinyt harjoittelemaan yhdessä noin viikon verran ennen viikonlopun kamppailuja.

– Aika haasteelliset viikot on ollut, joukkueen kanssa ei läheskään niin paljoa päästy treenaamaan kuin olisi haluttu, tai juuri ollenkaan. Viimeisin viikko ollaan treenattu yhdessä, mutta vähän kevyemmin ihan varotoimenpiteenä, mutta ihan laadukkaasti kuitenkin. Intoa riittää varmasti viikonlopulle, kun pitkästä aikaa päästään pelaamaan, Perttu Koljonen kertoo.

– Aika paljon haettu vain pelituntumaa takaisin, ei meillä sen isompaa pelillistä teemaa ole ollut. Pelitemmon ja pallotatsin takaisin hakemista se on pääasiassa ollut. Eilen treeneissä oli hyvä meininki ja laadukkaan näköistä tekemistä peliosuudella. Uskon, että hyvin valmiita ollaan viikonlopun koitoksiin.

LASB – Classic la 22.1. klo 17.00 Lahti Energia -areena (ilman yleisöä, Ruutu+ näyttää)

Viikonlopun kamppailut pyöräytetään käyntiin lauantaina Lahessa, kun hallitseva mestari Classic tulee testaamaan LASBin voittoputken kestävyyttä. Tamperelaiset majailevat tuttuun tapaan sarjataulukon ykköspaikalla 41 pisteellä. 15 ottelua ovat tuoneet 13 voittoa ja kaksi tappiota rangaistuslaukauksilla.

Edellisen kerran joukkue on pelannut 8.1. Suomen Cupin finaalissa. Sen oli myös tarkoitus pelata torstaina 20.1. Jymyä vastaan, mutta tuo ottelu siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

– Vastus on kova ja se tiedetään. Vähän semmoista peikkoa meillä Classicista on useamman kauden ollut, mutta hieno voitto heistä viime keväältä antaa varmasti uskoa ja eväitä huomiseen koitokseen, Koljonen sanoo.

Tamperelaisten ykköspistemiehen viittaa kantaa Ville Lastikka, joka johtaa myös koko sarjan pistepörssiä tehoin 23+13=36. Toisena löytyy Sami Johansson tehoin 19+10=29 ja kolmantena Oskari Heikkilä (11+14=25). Joulukuun MM-kisojen jälkeen Classicin kokoonpanossa on ollut useita puuttujia, kun muun muassa Eemeli Salin ja ykkösmaalivahti Lassi Toriseva ovat olleet sivussa. Torisevan poissaollessa vastuun maalilla kantanut Oskar Sillanpää on hoitanut roolinsa erittäin mallikkaasti.

– Classic varmasti on vähän enemmän pallossa ja me puolustetaan tiiviisti ja isketään hanakasti vastaan paikan tullen. Ei nyt ihan Mutan Liikennettäkään olla maalin eteen parkkeeraamassa, antaa sen odotella parkkipaikalla sunnuntaihin. Vähän yritetään itsekin pallossa olla ja saada maalipaikkoja luotua ja etenkin pitää vastustajaa pois maalipaikoilta siten.

LASBin ja Classicin syksyinen kohtaaminen Tampereella oli kotijoukkueen näytöstä, josta loppulukemat 10-3 kertovat karua kieltään.

– Oltiin todella huonoja ja pelokkaita siinä pelissä. Mustan laatikon valot oli liikaa silloin meille, ja pitkästä aikaa oli enemmän yleisöä ja metakkaakin hallissa, en tiedä pelästyttiinkö sitten sitä. Oli huono ja pelokas peli, ei uskallettu oikein pallon kanssa mitään tehdä eikä pallottomanakaan onnistuttu. Rohkeasti pitää huomenna pelata omaa peliä ja sitä kautta paras tulos saadaan, Koljonen muistelee.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet 16 kertaa, joista LASB on voittanut yhden, viime kevään toisen puolivälieräottelun Lahdessa 7-3. Muut 15 kohtaamista ovatkin sitten kääntyneet Classicille.

Karhut – LASB su 23.1. klo 17.00 Porin urheilutalo

Erityisen tärkeitä pisteitä on jaossa myös heti sunnuntaina Porissa Karhujen vieraana. Karhut majailee sarjataulukossa toisiksi viimeisenä kymmenessä pisteessä ja taistelee kynsin hampain suoran putoamisen välttämisestä. Porilaisnippu on sitkeä joukkue, joka on pystynyt ottamaan pisteitä OLS:lta ja ErViltä sekä voittamaan myös LASBin. Joukkueen viimeisin ottelu on viime viikon sunnuntailta Oulussa, josta tiukan kamppailun päätteeksi porilaiset poistuivat jatkoaikatappio niskassaan.

– Olen ihan tykännyt Porissa aina pelata. Yleisöä ei paikalla nyt ole, mutta yleensä siellä on meininkiä hyvin ollut ja on ollut kiva pelata. Karhuille on vähän kalavelkoja maksettavana ja niitä laitetaan maksuun sunnuntaina Porissa. Se on ehdottomasti meidän päämatsi viikonlopun peleistä, siihen sunnuntaihin on täysi lataus, Koljonen ennakoi.

Karhujen vaarallisimmat yksilöt ovat ehdottomasti Tupla-paitaa tehoin 13+12=25 kantava nuori taituri Juuso Ahola sekä pisteen perässä oleva lahtelaisittainkin tuttu maalitykki Tomi Jerkku. Taustalta löytyy työteliäitä pelaajia, jotka eivät päästä vastustajiaan helpolla. Maalivahti Arvid Vonk on antanut joukkueelleen mahdollisuuden taistella pisteistä joka ilta torjunnoillaan, ja hän lukeutuukin Santtu Pohjosen jälkeen eniten pelejä pelanneisiin maalivahteihin.

Kaudella 2018-2019 LASB voitto joukkueiden molemmat kohtaamiset, mutta tällä kaudella Karhut onnostui syksyllä vierasryöstön Lahdesta tekemään. Liiga-ajan kohtaamiset ovat siis menneet 2-1 LASBin nimiin.

Ketä LASBin joukkueesta pelitauko on palvellut parhaiten ja on oleva kovassa iskussa viikonloppuna?

– Heitän tähän laituripari Konsta Lehtosen, se nakkaa huomenna pari rysää heti viikonlopun alkajaisiksi, Koljonen povaa.

 

Molemmat ottelut pelataan ilman yleisöä, joten Ruutu+ palvelee!

 

Kuva: Petteri Laine.