Otteluraportti: Classic vei Lahdesta pisteet vaiheikkaan ottelun päätteeksi – “Tappio harmittaa, kun Classic ei ollut tänään ihan niin hyvä kuin se yleensä on”

Vuoden 2022 pelit saivat tappiollisen alun lauantaina, kun Classic haki voiton Lahdesta numeroin 6-9. Oransseilla oli pelissä omat saumansa voittoon, mutta etenkin heikot erien alut kostautuivat. 

Kamppailun alku oli lupaava, LASB sai luotua hyviä maalipaikkoja pelin alussa ja menikin johtoon ennen ensimmäisen kympin täyttymistä. Tino Nivalan yllättävä kuti upposi suoraan ohi Classic-maalia vartioineen Lassi Torisevan. Kolme minuuttia ehdittiin johdosta nauttia, kunnes vieraat tasoittivat pelin. Avauserä oli varsin tasaista vääntöä ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Toisen erän alku oli oransseille synkkä. Kahden minuutin sisään Classic iski kaksi maalia ja viiden minuutin jälkeen karkumatka oli kolmessa. Tässä vaiheessa Kalle Tyrkäs otti aikalisän ja joukot kokoon. Tekemistä saatiin rauhoitettua ja erän edetessä peliin päästiin jälleen mukaan myös tuloksellisesti, kun erätauolle siirryttäessä LASB oli jälleen vain maalin perässä. Etenkin juuri Nivalan kenttä oli kirissä vahvasti mukana, kun Nivalan itsensä lisäksi myös Julius Lehto ja Joni Puolakka saivat erässä maalit aikaan.

Kolmannessa erässä Classic viimeistään meni menojaan. Jälleen erän alkuhetket olivat vaikeat Classicin rankoessa kahdesti reiluun kahteen minuuttiin. Oranssit punnersivat vielä kerran kahden maalin päähän, mutta sen lähemmäs kiri ei riittänyt. Vieraat löivät vielä kaksi maalia taululle nostaen maalimääränsä yhdeksään. Perttu Koljonen onnistui vielä kerran kaventamaan, mutta se oli enää kosmetiikkaa. Loppunumerot merkittiin 6-9 Classicin hyväksi.

– Oli kyllä paljon kaikennäköistä tapahtumaa. Oli heikkoja vaiheita, hyviä vaiheita ja keskihyviä vaiheita, vähän joka lähtöön. Sinänsä vähän harmittaa, kun Classic ei ollut ihan niin hyvä kuin se yleensä on, aika hyviä tiloja oli ympäri kenttää mitä siellä ei yleensä ole. Classic koitti pientä saumaa tarjota meille matsin voittoon, mutta ei pystytty tarttumaan siihen tänään, kahden maalin Tino Nivala kertaa illan tapahtumia.

– Pidempi pelitauko näkyi varmasti molempien pelissä, Classicilla ollut kuitenkin MM-kisaa ja loukkaantumisia siinä, vähän erilaista arkea varmasti ollut heilläkin. Harvemmin he antavat ilmaisia maaleja, nyt saatiin vähän sellaisia. Ei ollut niin hyvä vastustaja kuin mihin tuon jengin kanssa ollaan totuttu, tuskin siellä valmennus ihan puhtaita papereita jengilleen antaa.

Nivala itse teki kaksi LASBin maaleista ja koko kentällinen oli hyvässä vireessä lauantain ottelussa. Joni Puolakan tulo kentällisen keskelle selkeästi piristi alkukaudella otteidensa kanssa tuskaillutta kentällistä.

-Hyviäkin asioita oli pelissä tänään, ainakin oman kentän peli tuntui yllättävän hyvältä, saatiin aika monta maalia tehtyä. Saatiin hyviä myllyjä hyökkäyspäässä ja hyviä paineita vastustajaan. Hyvää pallollista tekemistä osittain oli. Meillä on aika isoja hankaluuksi ollut kenttänä aiemmin, kiva kun välillä kulkeekin, vaikka lähtökohdat olivat vähintäänkin haastavat karanteenien ja pelitauon takia. Treenata ei pystytty oikein karanteenin aikana, niin siihen nähden selvittiin ihan OK. Ei vain tänään aivan taso riittänyt voittoon asti.

Tästä pelistä otetaan hyvät asiat mukaan ja heti sunnuntaina suunnataan niiden kanssa kohti Poria Karhujen vieraaksi. Seuraa ottelua Ruutu+:n välityksellä klo 17:00 alkaen!

Kuva: Petteri Laine.