Otteluraportti: Paini Karhujen kanssa päättyi tappiollisesti – “Pettymys paistoi jokaisen kasvoilta pelin jälkeen”

LASBin matka Poriin ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Likipitäen pakolliset pisteet jäivät ottamatta, kun sarjanousija Karhut onnistui voittamaan LASBin toistamiseen tällä kaudella, tällä kertaa 5-4. 

Ensimmäisessä erässä LASB sai liki parhaan mahdollisen alun kamppailulle, kun se sai pidettyä Karhut poissa vaarallisilta paikoilta ja iskettyä itse kaksi maalia. Molemmat maalit tulivat Tiitus Salokankaan lavasta Tatu Havulan syötöstä. Ensimmäisessä Salokangas oli unohdettu täysin yksin maalin eteen ja oli helppo työ jatkaa Havulan syöttö verkkoon. Toinen maali olikin jo someherkkua, kun vaparin jälkeen Salokangas pääsi komean pyöräytyksen jälkeen laukomaan pallon maaliin. Erän lopussa Karhut onnistui kuitenkin tulemaan peliin tasoihin kahdella nopealla maalilla.

– Ei pystytty ratkomaan silloin kun oli paikka karata. Ensimmäisessä erässä olisi voitu pitää johtoasema ja naulata pari maalia lisää. Ei pystytty siihen ja kaveri kuittasi ja meni ohi, Salokangas sanoo pelin jälkeen.

Toinen kaksikymppinen saikin sitten heikomman alun, sillä parin minuutin jälkeen ex-LASB Tomi Jerkku pääsi tarkalla vedollaan viemään kotijoukkueen johtoon. Ennen erän puoltaväliä Karhut karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta LASBille tarjoutui tärkeä ylivoimatilaisuus erän lopulla. Se käytettiinkin lopulta hyväksi, kun Perttu Koljosen kanttilaukaus upposi ohi Karhujen maalivahti Arvid Vonkin. Näin ollen tauolle lähdettiin vain maalin perässä.

Kolmannen erän alkuun saatiin vielä uutta käännettä peliin, kun Jānis Ragovskis pääsi tuikkaamaan päätylaudasta kimmonneen pallon maaliin. Peli eteni tasaisissa merkeissä, kunnes neljä minuuttia ennen loppua otettu työntämisrangaistus kävi kalliiksi. Seuranneella Karhujen ylivoimalla porilaiset onnistuivat iskemään lopulta voittomaaliksi jääneen 5-4 -osuman. LASB haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta se jäi yritykseksi.

– Tosi pettynyt fiilis. En tiedä oliko se edes suorituksessa vikaa, mutta tulos ei kuitenkaan hirveästi vääristä. Oltiin hyvin latautuneita peliin ja kaikki tiesivät, kuinka tärkeät pisteet oli tarjolla, joten asenteessa ei ainakaan ollut vikaa, Salokangas pohtii.

Karhut-pelin tärkeys oli tiedossa jo tovin ennen Poriin lähtöä. Voitto olisi pitänyt unelman pudotuspeleistä vielä vahvana, tappiolla mahdollisuus pieneni varsin merkittävästi. Pettymys oli suuri joukkueen kesken taiston tauottua.

– Kyllä se oli tiedossa, että tämä on se meidän viikon pääpeli ja kolme pistettä tarvitaan mukaan eikä mitään muuta. Etukäteen se oli tiedossa ja joka ikinen meistä sen tiesi kun peli lähti käyntiin. Alilatausta ei ollut yhtään kellään.

– Pettymys paistoi jokaisen kasvoilta pelin jälkeen, mutta ei tässä auta jäädä murehtimaan tai raivoamaan. Rakentavaa palautetta annettiin ja mennään eteenpäin. Vähän jargonia, mutta ei tämä tästä suremalla parane. Ne pisteet meni eikä niitä takaisin saa, vaikka kuinka harmittaisi.

Seuraavaksi pitäisi alkaa kaatamaan sarjan kärkijoukkueita. Tulevana lauantaina on ensimmäinen mahdollisuus, kun Nokian KrP tulee vierailulle Lahteen.

– Tästä pelistä mukaan otetaan hyvä vihan tunne, kun kaikki tietää, kuinka pahalta tuo häviäminen tuntuu. Kaikki muistaa sen taas ensi lauantaina, että kukaan ei halua kokea sitä tunnetta,  mikä on pelin jälkeen kotiin lähtiessä, kun on menettänyt mahdollisuuden ottaa kolme pistettä ja olla lähempänä playoff-haavetta. Se tästä pelistä otetaan mukaan, Salokangas paaluttaa.

Kuva: Rami Rusinen.