Otteluennakko: Uutta nousua hakemaan Oilersin isäntänä – “Edellisen pelin kaltaista kyykkäystä ei voi enää tällä kaudella tulla”

Pienen otteluvenkslauksen jälkeen lauantaina päästään kuin päästäänkin pelaamaan, kun Esport Oilers saadaan Lahteen vieraaksi. Alun perin lauantaina piti kohdata Nokian KrP, mutta vastustajan karanteenin takia tuo ottelu siirtyi myöhemmälle ja korvaajaksi saatiin öljymiehet. 

Viime viikonlopun kahta tappiota on ehditty hetki sulattelemaan ja joukkue on valmiina uusiin koitoksiin. Kauden toinen tappio Karhuille oli paha takaisku playoff-paikkaa jahtaavalle oranssiryhmälle, mutta eteenpäin on mentävä.

– Kaikki on itse sen käyneet läpi, ei sen kummemmin olla käsitelty joukkueen kesken. Bussimatkalla niitä puitiin ja alkuviikosta jotkut vielä sitä spekuloi. Uskon, että ne on nyt käsitelty. Sellaista kyykkäystä ei voi enää tällä kaudella tulla, hyökkääjä Janne Jaanus sanoo.

– Olisi se joka tapauksessa pitänyt muitakin pelejä voittaa loppukaudesta kuin vain Karhut. Siinä mielessä ei mikään muutu jatkoa ajatellen, muualtakin pitää voittoja napsia.

Alkuvuoden karanteenissa olleelle LASBille tämän viikon treenit ovat varmasti tehneet hyvää, kun karanteenin myötä yhteiset harjoitukset olivat vähissä ennen viime viikkoa.

– Keskiviikkona treenattiin fysiikkaa, alkuviikosta ja torstaina lajia. Tänään on lepopäivä ja lauantaina pelataan. Sellainen suunnitelma tällä viikolla ja ihan hyvin on mennyt.

– Ei erityisemmin olla mitään painotettu viikonlopun jälkeen. Uskon, että kaikki itse tietävät, mistä viikonloppuna jäi kiinni. Ei pelattu läheskään parhaalla tasollamme silloin. Aika lailla jokaisesta itsestään se lähtee, jos ei omaa rooliaan hoida hyvin, niin ei silloin pelaa hyvin joukkuekaan, Jaanus pohtii.

Lauantain vastustaja Oilers lähti uuteen viikkoon tarkoituksenaan pelata keskiviikkona KrP:tä vastaan ja lauantaina OLS:aa, mutta molempien joukkueiden joutuessa karanteeniin saatiin sovittua korvaava kamppailu LASBin kanssa lauantaille.

Viime kauden finalisti on tälläkin kaudella turvallisesti sarjan kärkiviisikossa ja taistelee kärkisijoista runkosarjan edetessä loppusuoraa kohti. Pisteitä espoolaisilla on 17 ottelun jälkeen kasassa 37, mikä oikeuttaa tällä hetkellä neljänteen sijaan. Maalinteko joukkueelta on onnistunut varsin mainiosti, kun se on tehnyt 118 maalia 17 otteluun, toisiksi eniten yhdessä KrP:n kanssa Classicin 129 jälkeen.

– Veikkaan, että Oilers antaa aika paljon painetta, kuten he ovat tällä kaudella ja pidempäänkin tehneet. He yrittävät hallita pallolla peliä, meidän täytyy olla tehokkaita omissa vastahyökkäyksissä ja tilanteenvaihdoissa. Siellä on vastassa aika hyviä pelaajia, joille puolestaan ei vastahyökkäyksiä kannata antaa. Pitää pelata itse fiksusti pallolla ja olla valmiina hyödyntämään heidän pallonmenetyksensä, Jaanus pyörittelee.

Hyviä pelaajia Oilersissa tosiaan riittää. Lasbilaisille tutut Justus ja Rasmus Kainulainen ovat aina vaarallisia, samaten Iiskolan veljekset Heikki ja Tuomas. Markus Markkola ja Santeri Lindfors ovat myös iskeneet kovia tehoja, ja maalilta löytyy maajoukkuemaalivahti Joonas Kaltiainen. 

– AIka taitava jengi, mun papereissa heillä pelaa sarjan viihdyttävimmät pelaajat. Taitoa riittää, mutta välillä heiltä voi tulla menetyksiä, kun haetaan vähän liian hienoja kikkoja. Niihin pitää olla valmiina, Jaanus sanoo.

Keskinäiset kamppailut Oilersin kanssa ovat menneet kahdeksan kertaa yhdestätoista Oilersille, kahdesti LASBille ja aivan ensimmäinen pelattiin tasan. Viimeisin kohtaaminen käytiin marraskuun lopulla juuri ennen maajoukkuetaukoa, tuo vääntö meni Oilersin nimiin 7-3.

– Muistaakseni se oli aika tasainen peli, kolmannessa erässä oltiin maalin tappiolla ja Niko Einiö painoi pallon tolppaan ja Oilers sitten vastahyökkäyksestä maalin. Pienistä asioista oli kiinni silloin, samantyyppistä odotan nytkin.

Millä keinoin orastava tappioputki käännetään nyt Oilersin kustannuksella voitoksi?

– Pidetään pallosta paremmin huolta, Karhuja vastaan oli vähän liian kiire ratkoa peliä eikä ollut malttia jauhaa selkeää maalipaikkaa vaan piti puolittaisista koko ajan yrittää ratkaista peliä. Malttia pallon kanssa ja puolustaessa täytyy olla enemmän hereillä. Siinä kävi pari aika isoa nukahdusta, joista tuli halpoja maaleja Karhuille. Niitä ei voi enää antaa, enkä usko että annetaankaan, Jaanus sanelee.

LASB – Oilers lauantain 29.1. klo 17.00 Lahti Energia -areenalla

Peli pelataan ilman yleisöä, ottelun näyttää Ruutu+

Kuva: Petteri Laine.