Otteluraportti: Oilers ei jättänyt jossiteltavaa illan paremmasta joukkueesta – “Ei kulkenut millään osa-alueella”

Lahden lauantai-ilta oli LASBin kannalta synkkä, kun Esport Oilers haki pisteet Lahti Energia -areenalta murskaavalla esityksellä. Loppulukemat 1-8 eivät juuri pelin pelin kuvaa vääristä. 

Kamppailu sai heti kolmen minuutin jälkeen heikon lähdön, kun Kainulaisen veljekset värkkäsivät vieraiden ensimmäisen maalin maalin edestä jatkopallosta. Tästä kymmenen minuuttia eteenpäin ja lunta tuli tupaan vielä  kahden nopean takaiskun muodossa. Yhden kavennusmaalin oranssit saivat vielä erän loppuun, kun Jesse Arola pääsi kuittaamaan Oilers-puolustuksen pahan hassisyötön maalin arvoisesti. Vieraat ottivat kuitenkin kolmen maalin johdon takaisin vielä ennen ensimmäistä taukoa.

Lisää valopilkkuja ei loppupelissä sitten tullutkaan. Toisessa erässä kamppailtiin melko tasaisesti, mutta maalit iski ainoastaan Oilers kaksin kappalein. Kolmannen erän alkuun Oilers nousi jo kuuden maalin johtoon, mutta pian tämän jälkeen Heikki Iiskolan ottaman vaarallisen pelin rangaistus antoi LASBille vielä pienen oljenkorren nousta peliin mukaan viiden minuutin ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Oilers kyllä iski vielä yhden maalin alivoimalla. Loppulukemat 1-8 kertoo karua kieltään joukkueiden erosta tässä ottelussa.

– Tämä peli on lyhyesti summattu, meillä ei kulkenut oikein millään osa-alueella. Huonoja oltiin tänään. Kakkoserän eka kymppi oli ehkä ihan OK, mutta loput 50 minuuttia aika karmeaa. Ei oltu lähelläkään omaa tasoamme. Ei mitään pois vastustajalta, tiedettiin, että kova joukkue on ja niin olikin. Silti meidän täytyy pystyä parempaan, ja pystytäänkin, Perttu Koljonen pyörittelee pelin jälkeen.

– Ihan joka osa-alueella täytyy parantaa jatkossa. Vastustaja paineisteli jonkun verran, mutta ei me päästy kääntämään eikä hyödyntämään sitä ollenkaan. Suorassa hyökkäämisessäkään ei pystytty tuottamaan yhtään mitään, ei päästy edes kunnolla syvään. Pallottomassa pelissä sitten kaveri liikkui hyvin, mutta meidän pitää paremmin pystyä puhumaan ja merkkaamaan äijiä. Luvattoman helposti aukesi tilaa vastustajalle.

Pelin päätyttyä pettymys omiin suorituksiin oli helposti luettavissa pelaajien kasvoilta, ja joukkue piti pitkän palaverin kopissa ottelun jälkeen.

– Koitettiin yhdessä miettiä syitä sille, mistä näin heikko esitys johtui. Eipä siihen noin nopealla aikataululla mitään selkeitä syitä löydä. Hyvä treeniviikko oli takana ja jätkät tuli hyvällä fiiliksellä hallille, sen puolesta kaikki näytti hyvältä ennen peliä, Koljonen pohtii.

Vajaan viikon verran on aikaa etsiä syitä heikoille otteille ja keksiä niihin ratkaisuja. Seuraavan kerran LASB on askissa lauantaina 5.2. kun joukkue suuntaa Turkuun TPS:n vieraaksi ja heti sunnuntaina pelataan kotona Indiansia vastaan.

Kuva: Petteri Laine.