Otteluraportti: Tiukka taisto kääntyi TPS:n nimiin Turussa – “Pieniin asioihin kaaduttiin tänään”

LASB pelasi vaiheikkaan ottelun TPS:n vieraana. Ajoittain joukkue oli vahvasti pelissä kiinni, mutta pienet virheet käänsivät pelin vastustajalle loppulukemin 7-5. 

Oranssipaitainen vierasjoukkue sai lähes parhaan mahdollisen lähdön otteluun, kun joukkue sai luotua jokusen hyvän maalipaikan jo ottelun alkuun. Ensimmäinen maali tuli tosin TPS-puolustuksen avustuksella, kun Joni Puolakka sai syötön suoraan lapaan maalin edessä TPS-pakilta, eikä mies siitä erehtynyt. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 0-2 -johdossa Konsta Lehtosen kauden toisella maalilla. Tämän osuman arkkitehti oli Tatu Havula, joka tarjosi maukkaan syötön maalin takaa Lehtoselle etutolpalle.

– Aloitettiin hyvin, oltiin hyvin pelissä sisällä alusta asti. Oltiin aloitteellisia ja tehtiin asiat tunnollisesti. Pelattiin myös niillä kuuluisilla aisteilla ja uskallettiin tehdä rohkeita ratkaisuja. Alussa oltiin vahvoja myös pallolla ja siitä saatiin johtoasemakin, LASB-puolustaja Juuso Varjokumpu kertaa.

Avauserän loppusekunneilla otettu jäähy kostautui toisen erän alussa Toni Salmisen ylivoimaosumalla, jonka tämä tykitti sisään Miikka Pentikäisen kautta. Perttu Koljonen nosti LASBin uudelleen kahden maalin johtoon, mutta erän lopulla TPS tuli rinnalle ja ohi, taukolukemat 4-3 TPS:n hyväksi.

Kolmannessa erässä LASB tuli vielä tasoihin Lehtosen illan toisella osumalla. TPS otti johtoaseman uudemman kerran 51 minuutin jälkeen, ja iski vielä toisen osuman parin minuutin päästä Lehtosen istuessa estämisrangaistusta. LASB sai aikaan kovan kirin ja vielä kavennusmaalinkin, mutta TPS sinetöi lopulta loppulukemat 7-5.

– Mikä meidät erotti vahvasta kuusikymppisestä tällaisessa tiukassa matsissa oli se, että vähän puolen pelin jälkeen tuli pari kohtaa, joissa passivoiduttiin pallon kanssa. Ei otettu sitä kahta askelta niin terävästi, että oltaisi päästy tukemaan pallollista ja sitä kautta jäätiin välillä paineen alle ja lahjoitettiin joko paikka tai pallo vastustajalle. Ne oli sellaisia pieniä juttuja mihin se kaatui. Pienten marginaalien peli kuitenkin, oltiin hyvin kyydissä läpi pelin ja tämä olisi voinut kääntyä kummalle vain, Varjokumpu sanoo.

LASBin uusittu ykköskenttä vastasi kahdesta LASBin viidestä maalista, ja molemmat viimeisteli Konsta Lehtonen. Kentällinen sai luotua muutenkin hyviä maalipaikkoja, mutta myös omissa soi turhan monta kertaa. Ykköskentällinen oli askissa kolmen takaiskumaalin aikaan.

– Uusi kenttä kasassa eikä paljoa yhteisiä kokemuksia vielä löydy. Siitä huolimatta sieltä näytti ihan hyvin yhteistä säveltä löytyvän, pari hienoa maalia saatiin tehtyä. Kehityskohtana on vähentää omiin meneviä maaleja, se mahdollistaa sitten voiton vähän paremmin joukkueelle. Pallollinen osaaminen ja rohkeus ei saa kääntyä ylirohkeudeksi ja kenttätasapainon menettämiseksi, joista vastustaja saa käännönpaikkoja. Pientä malttia meille siihen niin hyvä tulee, Varjokumpu arvioi.

Seuraavan kerran LASB pelaa jo huomenna sunnuntaina, kun Lahteen vieraaksi tulee Westend Indians. Tästä pelistä on otettavissa paljon hyvää siihen kamppailuun tappiosta huolimatta.

– Pelattiin näin tasainen matsi sarjan kärkijoukkuetta vastaan ja taisteltiin voitosta loppuun asti, siitä haetaan uskoa. Tiedetään, että tällä esityksellä, mihin me pystytään kun pelataan parhaalla tasollamme koko peli, voidaan ottaa pisteitä keneltä vaan. Se usko ja oikeanlainen itseluottamus tarvitaan tästä mukaan. Terve itsevarmuus kantaa sitten parempiin suorituksiin.

Kuva: Anssi Koskinen.