Otteluraportti: Viikonlopun toinen peli, viikonlopun toinen niukka tappio – “Vaikeaa on kairata pisteitä tällä hetkellä”

LASBin viikonlopun toinen ottelu miteltiin Westend Indiansia vastaan, ja kamppailu oli varsin samantyylinen kuin  edellinen TPS-ottelu. Vahva alku ei auttanut, kun vastustaja käänsi ottelun itselleen viimeisellä kympillä jälleen kerran, loppulukemat 5-7 Indiansin hyväksi. 

Ottelun alku oli varsin tasainen ja LASB oli hyvin pelin päällä alusta asti. Erän puolivälin paikkeilla tarjoutunut ylivoimatilaisuus toi tulosta, kun Perttu Koljonen sivalsi tutulla kanttilaukauksellaan pallon verkkoon ensi kertaa otteluun. Viiden minuutin päästä Koljonen myös syötti joukkueen toisen maalin, jonka Jesse Arola iski vastahyökkäyksestä. Indians kavensi vielä pari minuuttia ennen loppua, mutta Konsta Lehtonen teki perään yllättävällä vaparin jälkeisellä kudillaan taukolukemiksi 3-1.

Toisessa erässä Tiitus Salokankaan ylivoimapyssy nosti LASBin jo kolmen maalin johtoon, mutta erän puolivälillä puoletaan Indiansin ylivoima pääsi jauhamaan kaksi kertaa peräjälkeen. Molemmista tuloksena oli maali. Joni Puolakka teki vielä LASBin viidennen maalin, jonka turvin näytti, että 5-3 -johdossa mennään toiselle erätauolle. Kuitenkin Indians onnistui tekemään vielä todellisen pukukoppimaalin kaksi sekuntia ennen taukoa, joten tauolle siirryttiin maalin johdossa.

Kolmannen erän alkuun Indians sai heti iskettyä pelin tasoihin, ja tiukoissa tasalukemissa väännettiin aina pitkälle viimeiselle kympille saakka. Neljä minuuttia ennen loppua Indiansin Samuli Junnila rikkoi tasapelin, ja minuutti tästä LASBin hieman avatessa peliään Indians iski ratkaisevan 5-7 -maalin, jonka myötä peli oli taputeltu.

– Kaksi erää oli tosi hyvää peliä, viimeisessä en sitten tiedä mitä ruvettiin pelkäämään. Alettiinko sitten seiftaamaan voittoa tai jotain. Vaikeaa on kairata pisteitä tällä hetkellä, onneksi päästään ensi lauantaina taas pelaamaan ja kääntämään kurssia. Ei auta jäädä pää pensaaseen, Tatu Havula summaa pelin jälkeen.

– Ei mitään yhtä tiettyä asiaa ole mitä pitää parantaa, mutta se ehjä 60-minuuttinen pitää saada kasaan, että näitä pysytytään voittamaan. Tänäkin viikonloppuna oli hyvät joukkueet vastassa ja pärjättiin hyvin, mutta lopussa sitten puuttuu vain jotain, minkä takia ei voiteta.

Siihen on jälleen uusi mahdollisuus viikon päästä lauantaina, kun oranssikaravaani suuntaa Nurmoon Jymyn vieraaksi. Nurmolaiset yllättivät sunnuntaina Classicin Tampereella ja nousivat siten pisteen päähän LASBista. Tärkeä ottelu siis luvassa.

Kuva: Petteri Laine.