Otteluraportti: Nousujohteinen taistelupeli toi pisteen ErVin vieraana – “Kolmas erä oli meidän kauden parhaita eriä”

Huippujännittävä kamppailu Vantaan illassa päättyi vasta jatkoajalla EräViikinkien voittoon. LASBille matkaan lähti yksi piste hyvän taistelun päätteeksi, kun loppulukemat merkittiin 5-4 ErVille jatkoajan jälkeen. 

Ottelun alku oli varovaista peliä molemmin puolin ja tasaisissa merkeissä kamppailtiin. Maalinteon aloitti ErVi erän puolivälissä, kun Lahdessa hattutempun mättänyt Juho Niinikoski avasi kotijoukkueen maalitilin. Pari minuuttia tästä Daniel Tenhonen vei helsinkiläiset jo kahden maalin johtoon, mutta pian iski tahtomaalien erikoismies Lauri Palvaila ja löi LASBin maalin päähän. Erän loppuun LASB pääsi vielä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut, joten tauolle mentiin 2-1 -tappiolla.

Toisessa erässä ensimmäisen maalin teki jälleen kotijoukkue, kun Tupla-paitaa kantava Tommi Rosendahl pääsi vapaasti laukomaan keskeltä ErVin 1-3 -johtoon. Erän lopulla LASB pääsi vielä uudemman kerran ylivoimalle, ja tällä kertaa se tuotti tulosta. Ylivoimapyörityksen päätteeksi Tatu Havula päätti kerrankin ampua itse syötön sijaan, ja tällä kertaa se kannatti. Erätaukolukemiksi merkittiin 3-2 -tappioasema.

Kolmannessa erässä LASB tuli terävällä jalalla hakemaan kiriä ja “Tiku ja Taku” tekivät jälleen tuhojaan jo viiden minuutin jälkeen. Tatu Havula tarjoili Tiitus Salokankaalle ja tämä ei erehtynyt. Kolme minuuttia ennen loppua näytti siltä, että ErVi tarjoilee jälleen liiankin tuttua viime hetken karvasta kalkkia, kun kotijoukkue pääsi johtoon. Viimeisellä minuutilla LASB sai ylivoimatilaisuuden, ja tuon joukkue onnistui käyttämään ja tasoitti Niko Einiön sivalluksella pelin puoli minuuttia ennen loppua. Myös maali oli LASBilla tyhjillään tuossa tilanteessa, joten kahden miehen ylivoima oli valttia.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata yli neljä minuuttia viidestä, kun lopulta maaliverkko helähti. Valitettavasti se tapahtui LASBin päädyssä Santtu Pohjosen takana, kun ErVin vastahyökkäys päättyi kotijoukkueen juhliin.

– Oli aika nousujohteinen matsi meiltä. Alkuun oltiin vähän varpaillaan eikä oltu rohkeita ja tehtiin helppoja virheitä ajoittain. Kolmas erä pitää nostaa esiin, siinä oltiin todella hyviä ja rohkeita, oli kauden parhaita eriä selvästi ja oltiin hyvin kuskin paikalla siinä, Niko Einiö kertaa pelin jälkeen.

Merkille pantavaa ottelussa oli se, kuinka hyvin LASB jälleen taisteli kentällä. ErVin johtomaali kolme minuuttia ennen loppua ei lannistanut joukkuetta, vaan tällä kertaa se pystyi raapimaan itsensä vielä tasoihin. Vastaavat takaiskut ovat välillä aiemmin joukkueen lannistaneet, esimerkkiä ei tarvitse etsiä kuin keskiviikon KrP-pelin toisesta erästä.

– Oli ihan eri nälkä meillä koko pelin ja tappamisen meininki. Välillä se vaan jostain löytyy. Ihan henkimaailman juttuja nuo on, ei siinä parissa päivässä kukaan paremmaksi pelaajaksi taidoiltaan tule. Parhaita pelaajia ovat ne, jotka uskaltavat toteuttaa asioita peleissä. Jostain se tuli ja homma lähti pyörimään oikeaan suuntaan. Tehtiin pieniä asioita oikein ja niistä lähti tulemaan itseluottamusta.

Vaikka voittoa ei tullutkaan hyvästä pelistä palkkioksi, on yhdelläkin pisteellä iso merkitys. Karsijan paikka on edes inasen kauempana taas, mikä helpottaa elämää hieman.

– Voitonhaluinen ihminen kun on, niin aina harmittaa jos ei sitä voittoa tule. Kyllä sen tietysti tiedostaa, että tosi tärkeä piste saatiin mukaan. Aina kuitenkin haluaisi voittaa, niin kaksijakoiset tunnelmat on.

Runkosarjaa on LASBilla jäljellä vielä kahden ottelun verran. Viikon päästä lauantaina kohdataan viimeisessä kotiottelussa OLS, ja kahden viikon päästä vieraissa Happee. Vielä pitäisi pisteitä raapia kaikin mahdollisin keinoin.

– Pitää löytää samanlainen rohkeus loppuihin peleihin, kuin mitä meillä tänään oli. Liialla seiftaamisella me ei pelejä voiteta, tietynlaista rohkeutta pitää saada pelaamiseen jatkossakin. Pitää uskaltaa tehdä asioita kentällä ja haastaa vastustajaa  rohkeasti, Einiö evästää tulevia pelejä varten.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com