Otteluraportti: LASB ei onnistunut päihittämään OLS:aa loistavan kotiyleisön edessä – jännitettävää jää runkosarjan päätösotteluun

Vielä jäi oranssipaidoille jännitettävää viimeiselle kierrokselle, kun lopullisesti sarjapaikan varmistavia pisteitä ei OLS:n isäntänä tullut. Kamppailu ratkesi heikkoon avauserään, jossa vieraat ottivat viiden maalin johdon itselleen. Loppupeli oli tasainen, mutta lukemat taululla pelin jälkeen olivat 6-10. 

Ottelu sai LASBin kannalta heikon suunnan heti alkutahdeista lähtien, kun OLS:n ykkösketju pääsi aloittamaan maalitalkoot jo ensimmäisestä hyökkäyksestä. Jäätävä tehokkuus kuvastikin vieraiden koko avauserää, kun he latoivat yhdeksästä laukauksestaan kuusi LASBin verkon perukoille. Kotijoukkueen erän ainokaisen pääsi iskemään Jesse Arola Perttu Koljosen syötöstä. Myös sitä edeltävässä tilanteessa LASB sai pallon maaliin, mutta tuomarin pilli ehti viheltää ennen Tino Nivalan vetoa. Erätauolle suunnattiin 1-6 -lukemissa.

Toisen erän alkupuoliskolla LASB näytti pääsevän vielä peliin mukaan kahdella salamamaalilla, kun ensin Lauri Palvaila ja perään Arola illan toisellaan iskivät kotijoukkueen kolmen maalin päähän. Erän puolivälissä vaihdeltiin vielä maaleja puolin ja toisin, kun OLS otti uudestaan neljän maalin johdon, sitten Perttu Koljonen kavensi ja OLS:n Joni-Arttu Sieppi nosti hattutemppumaalillaan vieraat 4-8 -erätaukojohtoon.

Myös kolmannen erän alkuun näytti, että LASB vielä tulee mukaan taistelemaan voitosta, kun Niko Einiön terävä kuti ohitti OLS-vahti Roni Tuonosen. OLS kuitenkin viimeisteli kaksi seuraavaa maalia, mikä viimeistään ratkaisi pelin. Oranssit hakivat viimeiset viisi minuuttia kavennuksia kuudella viittä vastaan, mutta tuloksena oli vain yksi maali, kun viittä olisi tarvittu. Niinpä pisteet matkasivat Ouluun ja LASBille jää vielä jännitettävää viimeiseen runkosarjapeliin viikon päästä.

– Päästettiin kaveri heti kärkeen muutaman maalin etumatkalle, eikä sitä saatu sitten enää kurottua kiinni. Toinen erä pelattiin ihan hyvin, mutta sitten vastustaja tappoi meiltä flow´n hyvin pitämällä palloa, Jesse Arola summaa ottelua.

Arolan johtama kolmosketju oli oranssien parhaimmistoa illan kamppailussa, Arola itse summasi tehot 2+1=3 ja rikkoi samalla oma yhden kauden piste-ennätyksensä. Ennen viimeistä kierrosta kasassa on 11+3=14, edellisen ennätyksen ollessa viime kauden 6+7=13.

– On se ollut tavoitteena rikkoa, nousujohteinen kausi on kuitenkin ollut. Aina pitää lähteä parantamaan edellisestä, kyllä se hyvältä tuntuu kun siinä onnistuu.

– Me saatiin ihan hyvin palloa syvään tänään, se oli meidän ketjun isoin ase. Palloa syvään ja hyviä passeja annettiin kavereille ja päästiin nauttimaan hedelmistä. Pääsin parit takatolpilta puttailemaan tyhjiin itsekin, Arola summaa ketjun peliä.

Viimeinen runkosarjapeli on LASBilla edessä ensi lauantaina, kun joukkue suuntaa Jyväskylään Happeen vieraaksi. Teoriassa mahdollisuus karsintasarjaan joutumisesta on vielä olemassa, mutta epätodennäköistä se on. Pistepotti Monnarilta varmistaisi viimeistään varman säilymisen.

Kuva: Petteri Laine.