Otteluennakko: Runkosarja päätökseen Happeen vieraana – voitolla karsintapeikko pois takaraivosta

LASBin taival F-liigan runkosarjassa 2021-2022 tulee päätökseen Jyväskylän lauantai-illassa. Panokset ovat selvät: voitolla LASB varmistaa, että karsintasarjaan ei varmuudella tarvitse lähteä, tappiolla joudutaan jännäämään vielä muiden pelejä. 

Runkosarjan osalta oranssien viimeinen treeniviikko on sujunut rennolla ilmeellä peliä hioen vielä viimeistä koitosta kohti. Jos lauantaina ei voittoa tule, on joukkueella valmius luonnollisesti jatkaa harjoituksia myös tämän viikon jälkeenkin.

– Eilen ainakin oli hyvä meininki treeneissä ja rennon oloista väkeä. Perus drillejä ja pitkä pätkä viidellä viittä vastaan. Kunnialla vedetään loppuun saakka, jos sieltä vielä pelejä eteen tulee. Mutta kyllähän me tuo huominen klaarataan kotiin niin ei tarvitse jossitella, Tiitus Salokangas sanoo.

Viime lauantaina joukkue pelasi viimeisen kotiottelunsa, josta tuloksena oli 6-10 -tappio pudotuspelipaikasta vahvasti kiinni tarranneelle OLS:lle. Tuossa pelissä etenkin heikko alku maksoi pisteet, sillä kaksi viimeistä erää kamppailtiin varsin tasaväkisesti.

– Ainakin isot mintut jäi meidän kentälle. Vaikka vähän omissa pölisikin, niin ei siinä kentällisen tai joukkueen välisiä ongelmia sinänsä ollut, ennemminkin henkilökohtaisista virheistä napsui maaleja omiin. Mitään isompaa ongelmaa ei varsinaisesti ollut, Salokangas analysoi.

Lauantain Happee-kamppailuun riittää LASBilla panosta, sillä kahdenkin pisteen potti riittäisi varmistamaan suoran säilymisen sarjassa ensi kaudeksi. Jos tappioon on lauantaina tyytyminen, täytyy oranssien jännittää viiden pisteen päässä majailevien Karhujen ja Jymyn otteita.

– Tahtotila on tapissa kaikilla, kaikki tietävät panokset. Paljon kivempi on tulla lauantaina kotiin pelin jälkeen kun ei tarvitse miettiä, jatkuuko pelit vai ei. Se on fakta, että joka jätkä haluaa tuosta pisteet hakea ja lähteä hyvin mielin kotia kohti ja miettiä ihan muita asioita kuin salibandy.

Helppo savotta Jyväskylän vierailusta ei missään nimessä ole tulossa. Happee pelaa vahvaa kevättä ja porhaltaa jopa kuuden ottelun voittoputkessa, kun se kaatoi torstaina TPS:n vieraissa. Hirviryhmä on kiinni sarjataulukon neljännessä sijassa ja pyrkii pitämään kotiedun puolivälieriin itsellään.

– Happee on hyvässä vireessä, mutta he ovat sopineet meille vastustajana varsin hyvin viime vuosina. Ollaan pystytty hyvin haastamaan heitä, syksylläkin heidät voitettiin. Hirviteatteri ei ole helppo paikka pelata, mutta kyllä siellä syttyy pelaamaan, kun on hyvä tunnelma. Varmasti saadaan hyvä matsi aikaiseksi, Salokangas sanoo.

Happeen ryhmässä riittää syvyyttä ja laatua jokaiseen ketjuun. Ykköspistemiehenä häärii kokenut Jami Manninen (21+16=37), toisena puolustaja Joel Lahti (11+12=23) ja kolmantena täksi kaudeksi seuraan liittynyt Markus Salmi (18+4=22). Yli 20 pisteen miehiä ovat myös Niko Laiti (10+11=21), Roni Laasonen (15+5=20) ja Jonne Junkkarinen (4+16=20). Merkille pantavaa on myös, että joukkueen ykköstähtinimi Peter Kotilainen ei ole ollut joulukuun MM-kisojen jälkeen kokoonpanossa kuin kertaalleen.

– Aika värikäs joukkue, pelaa aktiivista peliä. Välillä voi mennä päästä päähän kaahaamiseksi, jos ei kukaan tasapainota menoa. Aika aktiivinen joukkue, paljon hyviä, taitavia ja nopeita pelaajia. Tekee pelin nopeatempoiseksi, Salokangas kuvailee Happeeta.

–  Ennenkin on sytytty Happeeta vastaan ja he sopivat meille vastustajana. Täytyy hyödyntää tilaisuus, heillä ei ihan kovimmat panokset pelissä ole, toisin kuin meillä. Haetaan lataus siitä, että meillä riittää panosta.

Seuraa häntä -pelaaja:

Julius Lehdolla on ollut lapa kuumana treeneissä ja heidän kenttä on pelannut pirun hyvin. Siinä on sellainen kaveri, kenen kutia kannattaa tarkkailla kun se viivasta lähtee. Jos siis silmät pysyy perässä.

Happee – LASB lauantaina 5.3. klo 17.00 Jyväskylän monitoimitalo. 

Ottelun näyttää Ruutu+

Kuva: Petteri Laine.